„Ještě před začátkem zápasu jsme museli volat záchranku, když na tribuně hostí začal kolabovat šestnáctiletý chlapec. Byl tak opilý, že ho lékaři museli umístit na jednotku intenzivní péče do Baťovy krajské nemocnice. Policisté vyrozuměli chlapcovy rodiče a nyní pátrají po tom, kdo mu umožnil vypít tolik alkoholu,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Na doporučení policie prohledávali pořadatelé baníkovce hned u vstupu na stadion. „Zabavili asi čtyřicet skleněných lahví, konfety, které slouží mimo jiné k zakládání požárů, a zábavní pyrotechniku. Některé předměty se fanouškům ale přesto podařilo na stadion pronést a házeli je pak na hrací plochu,“ řekla Bartíková.

Celkem policie zajistila osm lidí. Čtyři z nich se dopustili trestného činu, čtyři přestupku. „Tři baníkovce jsme obvinili z výtržnictví, protože demolovali plot a způsobili škodu předběžně vyčíslenou na šest tisíc korun. Jeden čelí obvinění z maření úředního rozhodnutí. Ve spolupráci s ostravskou kriminálkou jsme zjistili, že má zakázán vstup na stadion,“ sdělila mluvčí.

Dodala, že všech osm hříšníků policie odhalila díky monitoringu. „Policisté v uniformách i v civilu je v průběhu celého zápasu fotografovali a nahrávali na video,“ dodala. Přestupku se dopustili čtyři mladíci, kteří se prali v přilehlém parku. Jeden policistům velmi hrubě nadával.

Na akci bylo nasazeno 170 policistů ze Zlína, Vyškova, Hodonína, Kroměříže a Vsetína. Na opatřeních se podílelo i 50 zlínských strážníků. Obavy, že by fanoušci ve městě zůstali sledovat i následný hokejový přenos z mistrovství světa, se nevyplnily. Po skončení zápasu policie baníkovce v klidu doprovodila na nádraží.