Doručený dopis od olomoucké policie obdržel Kudlík ve středu. „V něm mi sděleno, že bylo vůči mě zahájeno trestní stíhání pro trestné činy nadržování, křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek,“ uvedl. Novinářům dal k dispozici kopii čtyř stránek ze svého diáře, mezi kterými byly dvě z 11. února 2002, podle nichž odpovídal na dotazy advokáta Jiřího Čunka.

Po přečtení prohlášení, se Jaromír Kudlík omluvil, že vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebude zatím odpovídat na případné dotazy. Zároveň uvedl, že zvažuje podání stížnosti proti obvinění.

Tiskové konfrerence se zúčastnila také starostka Květoslava Othová. Obvinění Jaromíra Kudlíka podle ní nemá vliv na výkon jeho práce. „Zůstává dál

ve funkci místostarosty města,“ potvrdila Othová.

 

Kudlík měl Jiřímu Čunkovi dosvědčit, že v době, kdy měl 11. února 2002 údajně převzít zhruba půlmilionový úplatek od realitní společnosti H&B Real za prodej většinového podílu města ve společnosti Vsetínské byty, byl Čunek mimo kancelář a nemohl tak úplatek převzít. Olomoucký státní zástupce Jaroslav Kouřil informoval, že další kroky v Kudlíkově případu nelze sdělit. „Nicméně obecně platí, že zcela určitě dojde k výslechu obviněných a k výslechu svědků,“ uvedl Kouřil. Za trestné činy nadržování a křivé výpovědi přitom hrozí až tři roky vězení.