Trestu neunikli ani její manžela bývalý nad řízený. Drahomíra Kutrová byla uznána vinnou za to, že padělala a přepsala 220 daňových dokladů, které si nechávala na pokladně zlínského magistrátu proplatit. "Bezostyšně se obohacovala na úkor Magistrátu města Zlína. Je až s podivem, jak jednoduchým způsobem to prováděla. Nakupovala drobnosti a přepisováním či paděláním účtenek si je na pokladně města nechala proplácet," vysvětlil důvody trestu soudce Dušan Beránek. Současně vyvrátil tvrzení obhájce Kutrových o tom, že není prokázané, že se Kutrová na činu podílela. Účtenky totiž procházely rukama minimálně dalších čtyř zaměstnanců. "Jen ona a nikdo jiný nemohl mít zájem o obohacení, nikdo jiný do tohoto řetězce nemohl vstoupit. Proto zejména pro Kutrovou je třeba uložit generální trest. Je třeba si uvědomit, že Česká republika není dojná kráva, kterou může podojit každý, kdo si jen usmyslí," řekl.

V trestné činnosti Kutrové napomáhal její manžel Rudolf. Za spolupráci mu soud vyměřil jeden rok s dvouletým odkladem a peněžitý trest ve výši 90 tisíc korun. Vinným byl uznán i bývalý šéf Kutrové - současný vedoucí odboru vnitřní správy magistrátu Miroslav Ševčík, kterému soud udělil pokutu ve výši 50 tisíc korun a zákaz činnosti ve státní a kontrolní sféře po dobu tří let. "Jestliže během tak krátké doby vznikla na magistrátu tak značná škoda, je jasné, že kontroly vůbec neprováděl. Navíc jen pouhým okem bylo zjistitelné, že paragony, které mu Kutrová předkládala k podpisu, nejsou v pořádku. Jeho zákonnou povinností bylo kontrolovat činnost svých podřízených. Pokud to nemohl provádět, neměl se k této práci zavázat," podotkl Beránek. Ševčík, který se jako jediný z obžalovaných včerejšího stání zúčastnil, odmítl rozsudek jakýmkoliv způsobem komentovat.

Právník Kutrových naopak sdělil, že se zřejmě odvolají. Podle něj není totiž možné někomu uložit tak exemplární trest. I státní zástupkyně navrhovala Kutrové dvouletý trest.