„Překročil povolenou rychlost a jevil evidentní známky opilosti. Podrobil se dechové zkoušce a výsledkem bylo zjištění, že má 0,78 promile alkoholu. Zarážející na celé události bylo především to, že s sebou vezl tři malé děti do školy. Kvůli požití alkoholu jsme událost předali kolegům z republikové policie,“ popsal podrobnosti případu ze začátku týdne zástupce velitele Městské policie Uherské Hradiště Vlastimil Pauřík.

Na událost si pamatují také zástupci uherskohradišťského ředitelství Policie České republiky.

„Pokud hladina alkoholu u řidiče nepřesáhne hodnoty jedné promile, nejedná se o trestný čin a událost se řeší ve správním řízení. Stejným způsobem tedy bude vyřešený také tento případ,“ poznamenala k události mluvčí uherskohradišťské policie Jitka Zámečníková.

Za svůj přečin může nezodpovědný řidič zaplatit až dvacet tisíc korun a „vyfasovat“ zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí od šesti do dvanácti měsíců.
Podle statistik hradišťského městského odboru dopravy řeší tamní pracovníci zhruba deset podobných přestupků měsíčně.

Oslovení řidiči přítomnost ochránců zákona v problematických silničních úsecích vítají. „Samozřejmě že policista na ulici nikoho příliš nepotěší. Silniční kontroly jsou ale ve výsledku prospěšné pro řidiče, chodce i další účastníky silničního provozu,“ připustil pětapadesátiletý řidič Michal Brachtlík z Uherského Hradiště.