Osobní automobil Opel Astra vzplál na bývalém letišti na Želechovických pasekách

„Soudní pitva prokázala, že muž skutečně zemřel na následky těžkých popálenin,“ sdělila policejní mluvčí. Dodala, že kriminalisté zatím tedy případ šetří jako sebevraždu.

Osobní automobil Opel Astra vzplál na bývalém letišti na Želechovických pasekách v neděli krátce před polednem. Svědci hasičům ohlásili, že v autě je hoříčí člověk. „Zaparkované vozidlo požár zcela zničil. Podle vyšetřovatelů vznikl požár s největší pravděpodobností uvnitř kabiny a dále se rozšířil na celé auto,“ připomněl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Po tom, co auto záchranáři uhasili, objevili těžce popáleného osmatřicetiletého řidiče přibližně dvacet metrů od vozu. „Muž měl popáleniny druhého a třetího stupně doslova po celém tělě. I když byl při vědomí, komunikoval s námi nesrozumitelně. Bohužel při převozu k vrtulníku, který ho měl přepravit do speciálního centra do Ostravy, i přes veškerou naši snahu zemřel. Měl spálené dýchací cesty a dost těžký popáleninový šok,“ sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Záchranář: Něco takového jsem ještě neviděl

Sám totiž v ten den na místě zasahoval. „Osobně jsem se ještě s ničím podobným nesetkal. Ani s tak rozsáhlým zraněním,“ svěřil se se svou zkušeností ze zásahu. Dodal ještě, že způsob, jakým muž zvolil svůj odchod ze světa, je podle něj skutečně ojedinělý.
Policie však ještě případ zcela neuzavřela. „Zjišťujeme i další podrobnosti, ale už nyní jsme vyloučili podezření, že by se na jeho smrti podílel někdo cizí,“ doplnila policejní mluvčí Javoříková.