Naposled se případ, kdy seniorka pustila do svého bytu neznámou osobu, a poté přišla peníze, stal ve středu přímo vUherském Hradišti. Před domem na tamní ulici Prokopa Holého oslovila neznámá žena 83letou stařenku se záminkou, že jí nese příspěvek na léky, které mají být od roku 2008zdraženy. „Seniorka tuto ženu pozvala do bytu, kde jí neznámá ukázala pětitisícovou bankovku.

Stařence pak tvrdila, že jí ztoho náleží 1000 korun, a proto bankovku potřebuje rozměnit,“ uvedl Krejčíř. Důvěřivá paní poté vytáhla obálku spenězi a neznámé ženě bankovku rozměnila. Zbytek peněz vobálce nechala ležet na stole vobývacím pokoji. Po odchodu dotyčné důchodkyně zjistila, že jí obálka chybí. Celkem tak přišla o9400 korun.

„Dle popisu se jednalo oženu ve věku asi 50až 55let, vysokou 170až 175centimetrů, plnoštíhlé postavy, světlé pleti, stmavými vlasy sčesanými do drdolu, oblečené do černého kabátu. Vruce držela doklady a přes rameno měla přehozenou kabelku,“ poznamenal mluvčí a upozornil, že nelze vyloučit pohyb této osoby po okrese.

„Přes informační kampaň se vposledních letech počty obdobně okradených seniorů nijak razantně nemění,“ prozradil Krejčíř. Za letošní rok se terčem podvodníků stalo vregionu třináct důchodců.

Skutečnost, že právě nejstarší občané bývají snadným cílem zlodějů, potvrdila také vrchní sestra Domova pro seniory Buchlovice Ludmila Hájková. „Staří lidé jsou velmi důvěřiví a často se nedokážou ztotožnit srealitou dnešní společnosti,“do­plnila zdravotnice.