Po Jablonci a Plzni nestačili ani na probuzené Teplice, na Stínadlech v mrazivém duelu padli 1:2. Fastavu k remíze nepomohla ani trefa útočníka Pavla Vyhnala.

„Závěr nebyl takový, jak jsme si představovali. Trochu nám to zhořklo,“ přiznává trenér Michal Bílek.

I přes zpackaný finiš nemusí ševci smutnit. Vždyť do jarních odvet vstoupí z šesté pozici a solidním bodovým polštářem.

„Jsme relativně spokojení. Zlín v minulé sezoně získal třiatřicet bodů, teď jich po devatenácti kolech máme třicet, což není špatné,“ upozorňuje Bílek.

Teplice proti Zlínu
Beauguel v posledním zápase gól nedal, Ševci v Teplicích prohráli

Proti sklářům to ale Fastavu nejde dlouhodobě. Zlínští na tři body z Teplic čekají dlouhých patnáct let. Naposledy proti neoblíbenému soupeři zvítězili v dubnu 2003.

Od té doby sbírají pouze remízy a porážky. „Nevím, čím to je,“ krčí rameny zkušený kouč, kteří dříve na Stínadlech působil jako hráč a později i jako trenér.

Zatímco první vzájemný souboj dopadl lépe pro Bílka a jeho tým, v chladné odvetě se radoval protivník.
Zápas 19. kola gólově otevřel po půlhodině hry Pavel Moulis, ještě před pauzou za hosty odpověděl Pavel Vyhnal. Vítěznou branku vstřelil v 65. minutě Jakub Hora.

„Domácí byli po celý zápas pohyblivější. Lépe kombinovali, drželi míč. My jsme působili těžkopádným dojmem. Vítězství Teplic je zasloužené,“ uznal Bílek.

Fanoušci Teplic na posledním "podzimním" zápase se Zlínem
Sledovat fotbal v -4 °C? Trošku divné, míní Poznar

Bývalý reprezentační kouč do závěrečného souboje nasadil i útočníka Beauguela. Francouzský kanonýr sice v zimě odchází do Plzně a minule proti budoucímu zaměstnavateli nehrál, ale na Stínadlech odehrál celý zápas.

„Že bych ho v Teplicích nepostavil, jsem nezvažoval. Byl jsem rozhodnutý, že do utkání půjde," prohlásil kouč poražených.

Po Vánocích musí na Letné začít přemýšlet nad tím, kdo nejlepšího střelce nahradí. Teď si ale ševci budou užívat svátků a zaslouženého volna, po dlouhém podzimu toho všichni mají dost.

Stanislav Dostál. Ilustrační foto.
Recept na zimu? Jenom trochu prodlužuji rozcvičku, říká brankář Dostál