FK BANÍK SOKOLOV – FC FASTAV ZLÍN

Dnes: 17 hodin

Bilance ve II. lize: 1 – 2 – 4

„Soutěž chceme dokončit důstojně. Už minulý týden jsem před utkáním s Pardubicemi uvedl, že celá sezona se bude v podstatě hodnotit na základě výsledků v posledních třech kolech. První krok jsme zvládli a teď bychom na něj rádi navázali i ve zbývajících dvou zápasech," nechal se slyšet zlínský trenér Marek Kalivoda.

Pod jeho vedením se ševcům začalo na venkovních hřištích relativně dařit, na jaře získali mimo Letnou sedm bodů a další touží získat na půdě aktuálně třetích Západočechů.

Ti měli famózní vstup do jarní části sezony. Osmkrát v řadě neprohráli, nicméně z posledních čtyř zápasů vyšli třikrát naprázdno. „Forma každého mužstva se během sezony vyvíjí a mění. Sokolov teď sice prožívá méně vydařené období, nicméně má natolik kvalitní a zkušený kádr, že by neměl na této vlně setrvávat příliš dlouho," nechce se nechat zlínský kouč ukolébat posledními výsledky Baníku.

Ševci tedy nastoupí na trávníku mužstva, které před vlastními diváky na jaře dosud neprohrálo, maximálně obezřetně a soustředěně. „Že se nějaké zápasy soupeři nepodaří, na to se dívat nemůžeme. Spíše musíme vycházet z celé jarní části a v té Sokolov nahrál o dva body více než my," upozorňuje Kalivoda.

On sám má na sokolovský stadion dvě vzpomínky. Jednu méně příjemnou z loňského působení v Karviné, s níž na západě Čech prohrál 0:2, druhou podstatně veselejší. To když před téměř třemi lety při své první zlínské štaci v roli hlavního trenéra přivedl ševce k vítězství 3:2. „I tyto vzpomínky mě udržují v ostražitosti. Sokolov na domácím hřišti příliš neztrácí a zápasy u něj jsou vždy velmi náročné," uvědomuje si 38letý kouč.

Jak uspět nelze, to ukázali ševci při svém posledním výjezdu na Střížkov. Naopak správný návod poskytla předchozí štace v Ústí nad Labem. „Z té bychom měli vycházet. Byl bych rád, kdyby hráči, co se týče přístupu a nasazení, napodobili tuto misi. Pokud se nám to povede, půjde o úspěšný výjezd," má jasno Kalivoda.

Ten bude na západě Čech postrádat vykartované Polácha s Kubicou a zraněné Motala s Matějovem. V dresu soupeře se neobjeví kvůli karetnímu trestu exzlínský Vrtělka.

V prvním měření sil této sezony vyhráli ševci 2:1.