V souboji dvou nejhorších týmů soutěže vyprášil Hluk rezervu Valmezu. Hodně branek padalo i v Luhačovicích, které se rozešly se Vsetínem smírně po výsledku 3:3.

KATEŘINICE – UHERSKÝ BROD 0:2 (0:1)

Uherský Brod vstoupil do zápasu aktivněji, ale pozorný Zimek likvidoval všechny jeho šance. A to až do 15. minuty, kdy se nechal překvapit nenápadným centrem Galušky, který k překvapení všech skončil v šibenici. Vedoucí branka ale kateřinické hráče pořádně nakopla. Ve 25. minutě měl na kopačce vyrovnání M. Olšák, ale brankáře na čáře zastoupil obránce. Zhruba po půlhodině byl v pokutovém území faulován Cahlík a přesný sudí Konečný nařídil penaltu.

V souboji dvou exligových hráčů byl tentokrát úspěšnější Ondrůšek, který střelu Novosada vyrazil. Na dorážku si následně naběhl ještě Drda, ze dvou metrů ale neuvěřitelně minul opuštěnou branku. V závěru první půle viděli diváci šance na obou stranách, ani jeden z týmů je ale využít nedokázal, a skóre se tak do přestávky už neměnilo. Vstup do druhé části měli znovu lepší hosté a už v 53. minutě zvyšovali zásluhou Solaříka na 2:0. Ten hlavičkou přesně zakončil rychlý brejk. Domácí to nezabalili, na jejich výkonu bylo vidět zlepšení, ale v koncovce byla hodně cítit neúčast kanonýra Vaňka. Všechny body tak tentokrát putovaly do Brodu.

Branky: Galuška, Solařík. Rozhodčí: Konečný. Diváci: 70.

Kateřinice: Zimek – M. Olšák, Kuzník, Kotrla, Ondra – Cahlík, Novosad, Sacher, Drda – Peredarjuk, Vítek. Střídali: Žamboch, Hořelka, Konvičný.

Uh. Brod: Ondrušek – Nevařil, David, Solařík, Zemánek, Galuška, Josefík, Dvořák, Dolina, Hruboš, Popelka. Střídali: Uherek, Kubela, Jindra.

HLUK – VAL. MEZIŘÍČÍ B 7:1 (2:1)

V souboji mužstev z chvostu tabulky byli domácí v první půli aktivnější a v 7. minutě v čisté šanci Martin Zalubil přestřelil branku Valachů. O pět minut později pak se ve výborné pozici ocitl Masařík, úspěšný byl však až v 19. minutě Zlínský, který dostal míč do běhu a podél gólmana vsítil první branku. Domácí si udržovali převahu, ale brankáře soupeře ohrožovali jen střelami z dálky. Až ve 37. minutě si pohrál s obranou Martin Zalubil, přihrál Zlínskému a ten přidal svůj druhý úspěch. Valaši se ale do konce půle vzchopili a tři minuty před odchodem do kabin snížili Malinou. Po přestávce dali domácí rychlou branku Masaříkem hned ve 49. minutě, a když po hodině hry vstřelil Martin Zalubil dva slepené góly, hosté odpadli. Během dalších sedmi minut zaznamenal Minařík další branky a zápas připomínal hru kočky s myší.

Branky: Zlínský 2, Masařík, Minařík 2, Zalubil Martin 2 – Malina. Rozhodčí Prokop, 100 diváků.

Hluk: Fojtík – Zelinka, Machala A., Masařík, Machala J., Kachlík, Minařík, Zalubil Martin, Zalubil Michal, Říha, Zlínský. Střídali: Hrdina, Tinka Z.

Val. Meziříčí: Vondrák – Brachánek, Výmola, Václavík, Vančura, Soukup, Sekyra, Malina, Ondrech, Badošek, Vaigl.

PROVODOV – VIGANTICE 2:0 (0:0)

V první části se hrál bezstarostný fotbal s řadou nepřesností na obou stranách. Provodov si sice vytvořil územní převahu, hra se mu ale nedařila. Nevycházely mu ani standardní situace a úleva přišla až v 65. minutě, kdy Gargulák prošel celým hřištěm a otevřel skóre zápasu. To donutilo Vigantice otevřít hru, což využil na opačné straně Josefík, jenž po pěkné kombinační akci zvýšil vedení Provodova na dvě branky. Soupeř působil po obdržené brance bezradným dojmem a závěr utkání nedokázal významně zdramatizovat. Naopak střídajícímu Hellebrandovi se podařilo vsítit třetí branku, ta však nebyla pro ofsajd uznána.

Branky: Gargulák, Josefík. Rozhodčí: Poláček. Diváci: 50.

Provodov: Zámorský – Burša, Bužek, Beňo, Gargulák, Josefík, Malaník, Chalupa, Mlček, Slončík, Březík. Střídali. Máčala, Hellebrand.

Vigantice: Slovák – Vičan, Mičkal J., Bolcek, Mohyla, Náměstek, Frydrych, Kožušník, Vokáč, Galik, Matůš. Střídali: Křiva, Randa.

BORŠICE – HOLEŠOV 3:2 (2:1)

Souboj pronásledovatelů Morkovic připomínal v první půli spíše šachovou partii. Oba celky začaly opatrně a spíše se čekalo na chybu soupeře. Tu jako první vyrobili hosté, Konrád získal míč, přihrál jej Činčalovi a ten se nemýlil – 1:0. Na druhé straně se dvakrát dostal do nebezpečné akce Křenek, jednou se vyznamenal brankář Blažek a podruhé mířil těsně vedle. Ve 27. minutě důrazný Konrád sebral míč soupeři na půlicí čáře a po samostatné akci krásnou střelou zvýšil na 2:0. Ve 37. minutě ovšem Boršice ztratily ve středu pole míč, a po rychlé akci a centru se prosadil Křenek. Po přestávce se hrál atraktivní fotbal, oba celky se snažily o vstřelení branky. Hostům se to podařilo v 62. minutě, kdy z trestného kopu obstřelil zeď Sedlařík a vyrovnal. Jenomže za deset minut vybojoval míč Činčala, posunul jej Konrádovi a ten do prázdné brány poslal domácí opět do vedení. V dramatickém závěru Boršice vedení udržely a vyhouply se do čela krajského přeboru.

Branky: Činčala, Konrád 2 – Křenek, Sedlařík. Rozhodčí Březáček, 300 diváků.

Boršice: Blažek – Hromada, Vašek, Martinec, Mikulčík, Kopčil, M. Dufek, Vlček, F. Brzica, Činčala, Konrád. Střídali: Brzica A., Náplava.

Holešov: Krejčí – Barták, Bačík, Roubalík, Charuza, Olša, Sedlařík, Münster, Sumec, Křenek, Marek. Střídali: Hausknecht, Matulík, Očadlík.

VEL. KARLOVICE – SLUŠOVICE 2:3 (1:0)

Již v první minutě přimáčkli domácí soupeře před pokutové území a bušili do něj jak hluchý na vrata. Skórovat mohl v 11. minutě Orság, který si naběhl na centr Štulera, jeho dorážku ale vyrazil brankář. O deset minut později vystřelil dělovku Škrobák – mířil však těsně vedle. Až se klub VKK ve 34. minutě konečně dočkal. Juřík byl proti Škrobákové střele bezmocný – 1:0. Zvýšit skóre mohl J. Mikula, ale dvakrát hlavičkoval těsně vedle. Stejně mířil po centru P. Mikuly Podešva.

Hosté se za první poločas na dostřel Sváčkovy branky dostali pouze jednou. Kdo čekal, že ve druhé půli domácí zlomí střelecké trápení – byl na omylu. Ve 49. minutě jako blesk z čistého nebe vyrovnal Klimt – 1:1. Domácí to nezaskočilo a pokračovali v dobývání Juříkovy svatyně. V 56. minutě šel sám na brankáře Škrobák – mířil nad. Po hodině hry se hosté hodně zlobili na pomezního, který přehlédl metrový ofsajd. Klimt toho využil – 1:2. Na další Škrobákovu standardní situaci si naběhl J. Mikula a Podešva – nedali. V závěru zápasu se hodně přiostřilo.

Červenou kartu viděl brankář hostů a mohl být rád, že sudí nenařídil penaltu. V 80. minutě pálil Orság do břevna. Nedáš – dostaneš platilo o dvě minuty později – brejk Vlachynského – 1:3. V 90. minutě snížil J. Mikula – 2:3. Nastavovalo se šest minut a v nich měli domácí tři šance. Tu největší „zazdil" v 95. minutě Štuler. Domácí fotbalisté sehráli hodně smolný zápas a mohou litovat neproměněných šan­cí.

Branky: Škrobák, J. Mikula – Klimt 2, Vlachynský. Rozhodčí: Vacula. Diváci: 200. ČK: Juřík (Sluš.). VKK: Sváček – Maliňák, J. Mikula, Davídek, P. Mikula – Štuler, Haničák, Orság, Vašut – Škrobák, Podešva. Střídali: Haas, Mazáč, Bil.

Slušovice: Juřík – Sedláček, Polčák, Škrabana, Foltýn, Zbranek, Vlachynský, Gajdůšek, Šimek, Klimt, Černoch. Střídali: Matůšů, Pečeňa, Mikšík.

MORKOVICE – BYSTŘICE P. H. 1:3 (1:1)

Už ve 4. minutě šly Morkovice zásluhou Valáška do vedení. Hosté se však z obdržené branky rychle otřepali a předvedli několik slibných akcí, Kušík ani Krejcar však domácího brankáře nepřekonali. Navíc ve 25. minutě nastřelil Matějka tyč. Vyrovnat se Bystřici podařilo až po půl hodině hry, kdy se trefil do černého Kušík. I po přestávce byla aktivita na straně hostí, spálili však několik akcí. Štěstěna se na jejich stranu přiklonila až v závěrečné desetiminutovce, kdy Kotas a Šindelek potrestali dvě hrubky domácích. Bystřice tak dokonala obrat a zaslouženě si odvezla všechny body.

Branky: Valášek – Kušík, Kotas, Šindelek. Rozhodčí Havlín. Diváci: 200.

Morkovice: Veselý – Havlík, Majda, Bleša, Svoboda – Oplt, Hlaváček, Handl, Krejčí – Valášek, Hladký. Střídali: Tesař, Vymazal, Skácel.

Bystřice p. H.: Trochta – Tureček, Šenovský, Zezulka, Zvirinský, Matějka, Třasoň, Kušík, Šindelek, Krajcar, Kotas. Střídali: Zámorský, Sadil.

LUHAČOVICE – VSETÍN 3:3 (0:1)

V prvním poločase měly Luhačovice více šancí, ale Bernátek, ani D. a O. Červenkové se při svých šancích neprosadili. Vsetín na druhé straně byl v koncovce důslednější – jednu ze dvou šancí proměnili – ve 29. minutě zakončoval rychlý protiútok úspěšně Kašpar. Po přestávce se domácí do svého soupeře doslova zakousli a výsledkem byl vyrovnávací gól Bernátka v 67. min. Diváci si přišli na své v závěrečné desetiminutovce.

Nejdříve v 80. min. poslal domácí do vedení Polách, ale ihned z protiútoku vyrovnal střídající Lukáč, a o další minutu později strhl vedení na stranu Vsetínských Kašpar. Domácí se nechtěli spokojit s tímto průběhem a ještě přidali na důrazu, což se jim vyplatilo v 89. min., kdy hostující obrana nechala zcela volného Bernátka a ten střelou k tyči vyrovnal na 3:3. Diváci sledoval velmi bojovné utkání s velmi dramatickým závěrem.

Branky: Bernátek 2, Polách – Kašpar 2, Lukáč. Luhačovice: Kuchař – Červenka D., Kovařík P., Červenka O., Kovařík L., Pantálek, Bernátek, Jasenský, Pešek, Ševčík, Polách. Střídali: Haloda, Košárek.

Vsetín: Sedlák – Jantoš, Němec N., Hurtoň, Luhový, Němec T., Mucha, Doležal, Kašpar, Zimek, Ryza. Střídali: Pavlinec, Lukáč, Smýkal.

1. VALAŠSKÝ FC – DOL. NĚMČÍ 3:1 (1:0)

První poločas se hrál prakticky jen na branku Dolního Němčí. Domácí si vypracovali hned několik tutových šancí, ale Michal Maléř, Boruta ani Žitník recept na gólmana Němčí nenašli. První branka tak padla až z trestného kopu ve 27. minutě, kdy se do míče opřel Boruta a Hájek zůstal proti jeho dělovce bezmocný.

Na druhé straně jeho protějšek Majer v prvním poločase příliš práce neměl. Obraz hry se změnil až po hodině hry, kdy nejprve domácí přidali druhou branku zásluhou Michala Maléře a následně pustili soupeře do hry. Toho využil Šmehlík, který snižoval v 86. minutě, drama však odmítl střídající Drápala o pár minut později. Výhra tak zůstala na straně 1. Valašského FC.

Branky: Boruta, M. Maléř, Drápala – 84. Šmehlík. Rozhodčí: Mrázek. Diváci: 100. VFC: Majer – Bortl, Poledník, Balejík, Žitník – Šimek, Stavinoha, Boruta, J. Maléř, Drda, M. Maléř. Střídali: Talpa, Drápala, Winter.

Dol. Němčí: Hájek – Grabec, Šmehlík, Zimčík, P. Krchnáček, Kadlček, Pochylý, Cmol, M. Stojaspal, M. Krchňáček, Škařupa. Střídali: Světinský, K. Stojaspal.

1. Boršice 25 15 3 7 60:30 48
2. Morkovice 25 15 3 7 66:39 48
3. Holešov 25 13 6 6 46:29 45
4. Uh. Brod 25 13 5 7 42:31 44
5. Provodov 25 13 4 8 49:36 43
6. Slušovice 25 12 4 9 37:27 40
7. 1. Valašský FC 25 11 6 8 45:42 39
8. Bystřice p. H. 25 11 4 10 43:36 37
9. Luhačovice 25 11 4 10 48:49 37
10. Vel. Karlovice 25 10 5 10 35:36 35
11. FC Vsetín 25 9 5 11 30:46 32
12. Vigantice 25 9 3 13 31:42 30
13. Kateřinice 25 8 4 13 38:57 28
14. Dol. Němčí 25 8 2 15 32:48 26
15. Hluk 25 6 2 17 33:45 20
16. Val. Meziříčí B 25 4 4 17 30:72 16

Zpravodajové deníku