V Opavě se ševcům báječně vydařil vstup do utkání. Již po necelé půlhodině hry vedli rozdílem čtyř branek. „V prvním poločase jsme ovládli hru a soupeře jsme přehrávali ve všech činnostech. Dali jsme čtyři branky, jednu hezčí než druhou a na hřišti v podstatě existovalo jediné mužstvo," byl spokojený trenér starších dorostenců Zlína Jan Somberg.

Ve druhé půli již hosté tolik produktivní nebyli, další šance neproměnili a Slezanům dovolili dvěma slepenými brankami konečný výsledek korigovat. „Ve druhé půli už jsme nebyli tak kompaktní, trochu se nám to rozdrobilo, nicméně příležitosti jsme si vytvářeli i nadále. Škoda že jsme dovolili soupeři snížit, nicméně v kontextu celého zápasu bylo naše vítězství zcela zasloužené," bilancoval zlínský kouč poslední výjezd sezony.

To úterní dohrávka proti Spartě byla trochu o něčem jiném. Rudí koně byli na Vršavě techničtějším týmem, ševci kontrovali důrazem a přímočarostí. Góly padaly až v poslední čtvrthodině. Nejprve hostující Schick po centru ze strany poslal Pražany do vedení, v poslední minutě ale Zlínští srovnali. Hlavou se o to zasloužil brankář Michal Švec (na snímku), jenž si naběhl přes celé hřiště na poslední rohový kop zápasu.

„Zatímco v předchozích zápasech jsme o výhru v závěrečných minutách spíše přicházeli, tentokrát jsme se ocitli v opačné roli. Prohrát jsme si ovšem nezasloužili. V utkání jsme měli více vyložených šancí a remíza je spravedlivá pro obě strany," uvedl trenér starších dorostenců Zlína.