Kluci podávají velice dobré výkony v českých nebo i zahraničních klubech a v krátké době by měli převzít zodpovědnost za národní mužstvo. Bude teď hodně důležité, aby se jim podařilo udržet formu. Stále jsou mladí a všechno mají před sebou.

Konkrétně zápas v San Marinu (6:0) ale berme tak, že tým potřeboval zápas, ve kterém se prosadí a zvládne roli favorita. Neměli bychom jej posuzovat jako vysoké měřítko.

V přátelských zápasech se dobře jevila také reprezentace do 21 let, kterou čeká Euro v Polsku. Má dobře poskládaný tým, Vítězslav Lavička je velice kvalitní trenér a společnými silami by mohla dosáhnout úspěchu. Na závěrečném turnaji jde o hodně a bude záležet na optimální formě a na tom, jak se kluci s vrcholovou akcí vypořádají.

Naživo pak mohli fanoušci v našem regionu sledovat souboj o postup na mistrovství Evropy do 19 let. Některé zápasy jsem částečně viděl a fotbal měl ještě parametry dorosteneckých kategorií. Hrálo se nahoru dolů a trochu chyběla taktika. Každopádně náš tým kvalifikaci zvládl výborně a završil pro Česko úspěšnou reprezentační přestávku. Přejme si, aby se našim výběrům takto dařilo i nadále.

Mladé hráče nyní máme velmi nadějné a bude na každém jednotlivci, aby dál poctivě pracoval, byl trpělivý a využil naskytnuté šance. Přechod z dorosteneckého fotbalu do dospělého je vždycky nejtěžší a spousta fotbalistů jej nezvládne, přičemž někdy chybí i trocha štěstí.

Ligová soutěž se rozbíhá do poslední části. Doposud to bylo na jaře takové předkolo, které možná nebylo výsledkově optimální, hodně zápasů skončilo 0:0 nebo 1:0, ale teď se zápasy rozjedou. Všichni vědí, že mají poslední dva měsíce na dosažení uspokojivého výsledku, všechny týmy hrají o něco důležitého a myslím si, že pro diváky budou zbylá kola velmi atraktivní.

My jsme rádi, že jsme namíchaní do boje o poháry. Směrem k zítřejšímu duelu s Hradcem Králové všichni cítíme, že pokud pomýšlíme na umístění v první pětce, vítězství je pro nás povinností. Víme, že tyto zápasy nebývají jednoduché, ale chceme vyhrát a dát najevo, že na přední pozice máme.
Držme si tedy pěsti a užijme si zítra hezký večer!

Váš Zdeněk Grygera