„Skutečně jsem byl hladový. Těšil jsem se, že si konečně zahraji, protože trénovat bez zápasu je pro fotbalistu bezcenné. Jsem rád, že mi to takhle vyšlo," liboval si po čtyřgólové demolici Postava.

Máte někoho, komu třeba čtyři góly věnujete?

Asi své rodině, že mě k fotbalu dokopali. (Úsměv.)

Před vaší první trefou jste se prohnal kolem obránců a gólmanovi udělal kličku. Byl to záměr?

Ano. Předcházela tomu ale krásná přihrávka od Ondry Žáčka, který mi posílal krásné balony. Zjistil jsem, že jeden z těch beků je pomalejší. Sbíhal si tam i Míša Dufka, ale viděl jsem, že má u sebe hráče, tak jsem nechtěl nic riskovat. Věděl jsem, že druhý gól si gólman srazil do branky sám. Byl rozhozený, tak jsem to zkusil.

Druhý gól byl po akci z druhé strany, kdy Michal Dufka vystřelil, míč se k němu odrazil a dal mi to do prázdné branky. Před třetím jsem dostal na půlce od Máry Bejtkovského balon a co, cvičím na tréninku, tak jsem si patičkou přehodil borce a běžel jsem k šestnáctce, kde jsem vystřelil na přední tyč. Poslední čtvrtý byl do otevřené obrany. Uvolnil mě David Kučera, a už jsem šel sám na branku a umístil jsem míč k tyči.

Jak vás tak poslouchám, to jsou góly jako z dílny vašeho vzoru Lionela Messiho.

(Smích.) Lidi mi říkali, že to bylo kopačkami od Messiho. (Další výbuch smíchu.)

Kolik vás budou čtyři góly v kabině stát?

Už jsme to probírali. Bude to hodně drahé. Je to půl litr čisté slivovičky a plus ještě něco dalšího, na čem se dohodneme později.

Do Napajedel jste přišel před sezonou a Fatru jste zažil i jako soupeře. Nyní máte možnost za ni hrát. Pomýšlíte minimálně na obhajobu loňského druhého místa v divizi?

Od začátku sezony prokazujeme, že do šancí se umíme dostat. Akorát je někdy neumíme proměnit. Kdybychom měli šest až sedm bodů, které jsme ztratili, jsme na čele. Na obhajobu máme úplně v pohodě.

Trenér Onda vás nutí k atraktivnímu ofenzivnímu fotbalu a do šancí nemáte problém se dostat. Je to i jeho zásluha, že?

Přesně tak. Líbí se mi způsob hry, který chce produkovat. Mně to vyhovuje. Jsem na to zvyklý ze Zlína. I kluci jsou naučení, jen pro mě bylo těžké se s nimi sehrát. Ale nyní už víme, co od sebe můžeme čekat. Je to v pohodě.

Zkuste se ještě vrátit s čistou hlavou k vyhrocenému derby s Viktorií Otrokovice. Co se tam přihodilo?

Hrál jsem půl roku za Viktorku a chtěli mě zpět. Ale věděl jsem, že fotbalově jsou na tom lépe Napajedla. Dostal jsem i lepší nabídky a oni mé rozhodnutí neunesli. Celý zápas na mě křičeli a nadávali. Ke konci se mi to už dotklo, tak jsem vedoucímu mužstva něco řekl. On to neunesl a vrazil mi.

Plivanec tedy odmítáte?

Ten popírám. Ani na videu nic nejde vidět, takže vám k tomu nemůžu nic jiného ani říct. Pokud to není prokázané na videu, poté mi nikdo nemůže říct, že jsem na někoho plivl. Na to nejsou žádné důkazy. Už je to za mnou.