„Považuji to za malý detail. Za důležité považuji, že si dokážeme vytvořit gólové šance. Věřím, že už je začneme proměňovat,“ uvedl trenér Bohumil Páník.

Stejný počet utkání čekají Zlínští také na vítězství, připsali si jen dva body za bezbrankové remízy v úvodu jara. Na druhou stranu je hřejí dvě čistá konta, což mužstvo povzbudilo.

„Naše obranná hra se už zlepšila. Stoper Gajič se obeznámil se spoluhráči a zapadl do týmu,“ těší Páníka.

Pozitivní byl také herní výkon ševců v posledním duelu s Plzní. Na něj by nyní rádi navázali a bodový zisk navýšili z jednoho na tři. Jenže nebudou to mít vůbec jednoduché. Karviná, ač nováček, hraje velmi kvalitně a v tabulce je po 18. kole ePojisteni.cz ligy na pěkném sedmém místě.

„Čekám velký boj, neboť soupeř na domácím hřišti nerad prohrává. Bude se rvát o úspěch,“ dodal 60letý kouč.
Respekt projevuje i protější strana, která ve dvou jarních kolech rovněž dvakrát remizovala. Doma s Mladou Boleslaví 1:1 a na Dukle 0:0.

„Z náročného losu máme dva body, s tím můžeme být spokojeni. Ale znovu narážíme na těžkého soupeře, který v úvodu jarní části ukázal, že je schopen pokračovat v kvalitních podzimních výkonech,“ poznamenal trenér Karviné Jozef Weber.

V útoku bude moct znovu využít největší zimní posilu – Tomáše Wágnera, zato fanoušci Zlína jsou v očekávání, jestli už bude od začátku schopný nastoupit francouzský forvard Jean-David Beauguel.

Zcela určitě se však v Karviné nepředstaví levý bek Róbert Matejov a záložník Josef Hnaníček. Oba hráči si odpykají trest za čtyři žluté karty.