Na pondělním prvním společném tréninku zimní přípravy přivítal 15 oveček, které na úvod nečeká žádný med. Jen tvrdá dřina a hlavně běhání. „První dva týdny budeme makat každý den s výjimkou víkendů. Koncem ledna s Vlachovicemi odstartujeme sérii osmi přípravných zápasů, kde se mimo jiné utkáme s rezervami či dorostenci Zlína a Slovácka nebo třetiligovým Hulínem. O generálku se nám postará záloha Fastavu," nahlédl do svého diáře zkušený kouč. „Zpestření a zakončení kondičního bloku přinese začátkem února kondiční čtyřdenní soustředění na Všemině."

Hned po prvním tréninku byl spokojen. Už na prahu přípravy na odvetnou část totiž má jasno, s kým může pro jaro počítat. „Za Mojmírem Jarošem, jehož hostování se změnilo v přestup, se do Vsetína vydal i slovácký útočník Lukáš Matůš," prozradil jediné dva odchody z kádru Valachů kouč.

Vedení Slavičína se tak podařilo prodloužit dohody s většinou na podzim zde hostujících hráčů, které navíc doplnily hned tři nové tváře. „Staronovou posilou je záložník Dominik Plšek, přičemž do obrany přišel z nedalekých Vlachovic i mladý, ale vysoký a talentovaný bek Tomáš Kolouch. Zvýšení konkurence na hrotu si naopak slibujeme od 26letého Lukáše Hladíka, jenž byl na podzim kanonýrem Bojkovic a v minulosti si vyzkoušel i třetiligovou soutěž u našich slovenských sousedů," představil nové hráče Straka.

Sám je rovněž domluven na pokračování hostování s Kalusem, jenž nyní bojuje o místo ve svém mateřském druholigovém Zlíně. „Jsem moc rád, že se nám podařilo přesvědčit v pokračování v kariéře Pepu Švacha, nejen jehož zkušenosti při zapracovávání talentovaných mladíků potřebujeme. Na jaře totiž budou ještě mimo hru doléčující se Petr Švach, navíc i brankář Vypušťák ještě nemá kotník po zlomenině zcela fit," potvrdil. „Další změny v kádru už neplánujeme," do­dal.

Tou poslední po-
dle všeho je rozšíření realizačního týmu, kdy se po bok zkušeného barda Straky postaví v roli asistenta Milan Otépka, dlouholetý hráč Slavičína. „Bude to pro mě premiéra, byl jsem zvyklý pracovat sám," pousmál se kouč, který naštvaný není. Naopak. „Sám jsem jej už v létě k nám lákal, vyslyšel mě ale až nyní. Coby zkušený vynikající bek tak převezme ode mne pravomoci v případě defenzivy, kterou ještě chceme zlepšit. Už se na spolupráci těším," netají se.

A jaký dostalo „nové" trenérské duo cíl pro jarní část? „Postup to není, na něj si asi i díky příchodu Šenkeříka brousí zuby rival z Brumova," práskl novinku z tábora valašského rivala Straka. „My chceme pokračovat v zabudovávání mladíků do sestavy, i proto se již stálým členem kabiny stal náš talentovaný dorostenec Adam Bartoš. Současně chceme udržet postavení v popředí tabulky a dál bavit nejen naše fanoušky moderním útočným fotbalem," dodal se vztyčenou hlavou Vladislav Straka.