Největším favoritem na získání jeho služeb je loňský mistr Viktoria Plzeň. Mimochodem, na západ Čech se stěhoval na konci srpna také útočník Tomáš Poznar.

„Je mezi zájemci. Čekám, co bude," prohodil 25letý stoper.

Mezi dalšími celky, které by neodmítl, jmenoval Slavii a Spartu Praha. Stoprocentně tak na něj nezapůsobil prosincový proslov majitele Zlína Zdeňka Červenky, který na hráče apeloval, aby na Letné zůstali.

„Odchod není jen o penězích. Zlín je teď sice také v boji o evropské poháry, ale všichni vědí, že na podzim táhl ligu i MOL Cup s dvanácti až třinácti hráči. Pokud do pohárů chce jít, musí v týmu zvýšit konkurenci a mít více alternativ," nastínil Hájek, že v jiných klubech z ligové špičky vidí větší připravenost na bitvu o nejsladší sportovní úspěchy.

Termín, kdy by mělo být jasno o jeho budoucnosti, nedokázal uvést. Každopádně si přeje, aby to bylo co nejdřív, ať se může v klidu soustředit na práci. A kdyby přestup zase nevyšel jako v létě, kdy o něj usiloval Liberec?

„Člověk musí věci brát, jak jsou. V létě jsem byl zklamaný, ale jak začala liga, zkoncentroval jsem se na působení ve Zlíně a byl jsem rád, že tu jsem. Nicméně když teď bude možnost posunout se, velice rád bych výzvu přijal," zopakoval.

Bude čas Tomáše Hájka ve Fastavu o rok kratší, než je platnost jeho smlouvy?