„Její přesnou délku ještě dolaďujeme. Nejdůležitější je, že jsme se s Mladou Boleslaví dohodli vcelku rychle,“ pochvaloval si ve středu během přípravného zápasu v Luhačovicích sportovní manažer FC Fastav Zdeněk Grygera.

Myšlenka návratu šutéra přezdívaného „Palič“ je ovšem v klubu z Baťova města dlouhodobější.

„Již v zimě jsme o něj měli zájem, ale nedopadlo to. I proto, že jsme jej tehdy chtěli na hostování, ovšem Slavia upřednostnila přestup - do Boleslavi,“ zavzpomínal manažer, který je ve finále rád, že se Železník vrátil domů.

„Je velkým přínosem pro náš klub, kabinu, ale především pro veřejnost a fanoušky. Odcházel jako kapitán, velká osobnost. S jeho návratem jsme všichni moc spokojení. Zda se ale opět stane kapitánem týmu, bude záležet na kabině, respektive trenérovi,“ krčí rameny Grygera.

Prvoligoví fotbalisté Fastavu Zlín v prvním přípravném zápase letní přípravy po Česko-slovenském superpoháru v Luhačovicích podlehli účastníkovi nejvyšší slovenské ligy Zlatým Moravcům 1:2. Na snímku testovaný rakouský záložník Christopher Drazan.
Zlín prohrál, ale testuje Rakušana Drazana

"Skládáme perspektivní kádr"

Další novou tváří v kádru ševců je bývalý rakouský reprezentant, levou nohou kopající záložník Christopher Drazan. Ve své luhačovické premiéře nezklamal. Do hry se tolik ještě nezapojoval, ale jeho centry zleva měly svou přesnost a nebezpečnost.

„Také jeho příchod byl velmi rychlý,“ přiznala pravá ruka majitele klubu Zdeňka Červenky. „Má toho už dost odehráno. Začínal v Rapidu Vídeň, poté hrál i v Kaiserslauternu, a dokonce má i tři starty v národním týmu. Je u nás na zkoušku do neděle,“ upřesnil Grygera, který s prvním červencovým dnem očekává příchod dalších nových tváří.

Ilustrační foto
Fastav Zlín zahájí předprodej a výměnu permanentek už v pondělí

Mimo jiné již podepsaného Argentince Pablo Podia, nebo některého z oslovených posil jako je Gino van Kessel ze Slavie.

„I zde se vše vyvíjí dobře. Přestože ještě nějakou dobu bude s nároďákem, jsem v kontaktu s jeho otcem, který mu dělá agenta. Jeho příchod vidím velmi pozitivně,“ netají se Grygera, jenž při výběru hráčů preferuje před hostováním přestup.

„Skládáme perspektivní kádr, který chceme udržet dlouhodobě. V kabině by měli převažovat naši kmenoví hráči,“ má jasno sportovní manažer FC Fastav Zlín.

Lukáš Železník
Fotbalisté Zlína mají další posilu. Vrací se Železník!
Milan Otépka.
Otépka se loučil se Slavičínem, nový kouč Prešnajder se těší na výzvu