„Tentokrát jsme podali mnohem lepší výkon, než v jarním vzájemném přípravném utkání. Naši hráči končí kondiční blok přípravy, ale přesto se mnohem lépe pohybovali než ve středečním zápase se Sigmou Olomouc," řekl zlínský trenér Martin Pulpit.

FC BANÍK OSTRAVA – FC FASTAV ZLÍN 2:0 (1:0)

Úvodní minuty byly ve znamení ostravského dobývání dobře organizované defenzívy druholigového soupeře. První nebezpečnou, jenže nepřesnou střelu však vyslal hostující Matějov z hranice šestnáctky.

Při dobývání zlínské obrany Baník trochu pozapomněl na zadní vrátka. Z rychlého protiútoku tak málem udeřil Kopečný, o radost z gólu jej ale připravil reflexivní Šromův zákrok. Další zlínskou šanci si ve 40. minutě vypracoval Koukal po rohovém kopu, Šrom jeho střelu vyrazil na roh.

Baník přečkal nepříjemné chvíle před vlastní brankou a chvíli před poločasovou pauzou udeřil vedoucím gólem. Lindpere nadýchaným pasem vysunul Azeveda, na jehož následný centr si naběhl Narh a svou hlavičku umístil přesně k zadní tyči.

Krátce po přestávce se prosadil po chybě domácího brankáře důrazný Koukal a vyrovnal, ale jeho branku rozhodčí pro údajný faul neuznal. Ostravští se usadili na zlínské polovině a v 57. minutě se radovali z druhé branky. To Narh využil hrubého zaváhání brankáře Žukowského v rozehrávce a střelou do odkryté branky zvýšil na 2:0. Ve zbývajících minutách domácí kontrolovali hru, ale žádnou další branku již nepřidali. Hosté se snažili, ale k nebezpečnému ohrožení branky Ostravy se nedostali.

„V prvním poločase byl náš herní projev kvalitní. Útočníci dodržovali taktické pokyny a dělali jsme domácím problémy. Po přestávce jsme už na takový herní projev nenavázali. Nedostali jsme se do šancí, protože jsme byli příliš roztažení. Obě inkasované branky padají na vrub našich brankářů. Především ta druhá byla naprosto zbytečná. Mrzí mě i neuznaná regulérní branka Koukala," dodal zlínský kouč.

Další přípravný duel odehraje Fastav Zlín v Novém Mestě nad Váhom ve středu od 17 hodin.

Branky: 45. a 55. Narh. Rozhodčí: Proske – Kotlík, Dresler. Zlín: 1. poločas: Dostál – Pazdera, Simerský, Hubáček, Jasenský – Matějov, Motal, Koukal – Kopečný, Poznar, Kurtin 2. poločas: Žukowski – Matoušek, Malý, Kroča (65. Simerský), Benčík – Bartolomeu, Hájek, Holík – Malcharek, Červenka, Koukal. Trenér: Martin Pulpit