„Filip byl jedním z nejdéle sloužících hráčů našeho celku a naprosto chápeme, že chtěl udělat další krok ve své kariéře. Jednání s Midtjyllandem probíhala dlouho a vůbec nebyla jednoduchá. Nakonec jsme dospěli k dohodě, která je, doufejme, výhodná pro všechny strany," řekl k transferu pro klubový web generální ředitel Jablonce Petr Doležal.

Novák odehrál za Jablonec 109 ligových zápasů, ve kterých nastřílel 14 branek. Zazářil hlavně v minulé sezoně, kdy dokázal z postu levého obránce nastřílet úctyhodných 11 gólů v jediném ročníku ligy, čímž se stal historickým rekordmanem mezi obránci. Svými výkony si také hlasitě řekl o reprezentační nominaci, které se mu po zásluze dostalo.

Svou kariéru za jablonecký klub uzavřel stylově. Poslední utkání odehrál v rámci Evropské ligy na domácí půdě proti věhlasnému Ajaxu Amsterdam. Nyní už míří za novou výzvou.

„Díky Jablonci jsem nakoukl do velkého fotbalu a za to mu patří velký dík. Teď je ale přede mnou nová etapa životní i fotbalová a budu se snažit prosadit i v zahraničí. Chtěl bych poděkovat jabloneckým fanouškům a všem, kteří mě po dobu těch pěti let tady podporovali. Vážím si toho a na Jablonec nikdy nezapomenu," vzkázal fanouškům přes klubový web Novák, který byl zároveň včera dodatečně povolán do národního týmu před reprezentačním dvojzápasem s Kazachstánem a v Lotyšsku.