Léčení tentokrát trvalo čtyři a půl měsíce. Byl to další nápor na psychiku, ale jednu pozitivní věc složité období přineslo.

„Cvičil jsem jak zraněný kotník, tak koleno, které bylo předtím postižené. A to mě přestalo úplně bolet. Je to super," pousmál se Fantiš.

Po léčbě kotníku se vrátil do plného tréninku před měsícem a vše vypadá v pořádku.

„Ze začátku se ozývaly některé části, například mě achillovka bolela. Ale to k tomu patří. Teď necítím vůbec nic," těší jej.

I přes veškeré patálie Antonín Fantiš nadále neztrácí víru, že své jméno proslaví stejně jako před osudovým zářím 2014. Tehdy ač mladý dvaadvacetiletý muž měl za sebou už šest úspěšných sezon v první lize a desítky startů v českých mládežnických reprezentacích. S těmi se pojí také zisk stříbrné medaile na mistrovství Evropy devatenáctek v roce 2011.

„Kdybych nevěřil, že se i po těch zraněních můžu dostat na sportovní úroveň jako předtím, tak se ani nevracím. Když budu zdravý, věřím v to," zdůraznil.

Po poslední nesnázi se fotbalově začal adaptovat v třetiligovém B-týmu Zlína. První říjnový den odehrál na půdě Olomouce B 81 minut, o dva týdny později zvládl v Líšni 89 minut, 23. října hrál s HFK Olomouc prvních 45 minut a v neděli už absolvoval ve Velkém Meziříčí celé utkání. Navíc týmu pomohl brankou k remíze 4:4.

JAKO DIVÁK BYL NADŠENÝ Z VÝKONŮ MUŽSTVA

Za úspěšné prvoligové mužstvo si připsal první minuty den předtím v Mladé Boleslavi. Bylo jich osm. Jinak musel předchozí duely strávit vesměs jako divák. Avšak vzhledem k tomu, jak parádně se spoluhráči v první třetině sezony prezentovali, fotbalem se alespoň pokochal.

„Neskutečné. Hlavně domácí zápasy, na kterých jsou fanoušci výborní, mě moc baví. Byla to radost kluky vidět, jak hrají," rozzářil se bývalý hráč Příbrami, Ostravy a Jablonce.

I na základě formy svěřenců trenéra Bohumila Páníka je mu jasné, že prosadit se do sestavy aktuálně čtvrtého týmu ligy bude pořádně těžké. V útoku dávají góly Diop s Harbou, kvalitu má i Jordan, na krajích zálohy zase operují Vukadinovič, Štípek, potažmo Kopečný. Nic však nevzdává.

„Hlavně chci být zdravý. Když tomu tak bude, věřím, že jsem fotbal nezapomněl. Je to jen o poctivém tréninku a o herní praxi. Musím být trpělivý. Jsem vděčný, když hraju i za béčko," říká Fantiš pokorně.

V dalším ligovém duelu by se měl posadit přinejmenším na lavičku. Na Letnou přijede zítra Brno, které je v tabulce po 12. kole až na 12. místě, ale je velmi nevyzpytatelné.

„Soupeř má velkou kvalitu a například v Mladé Boleslavi také uhrál dobrý výsledek (3:3). Nicméně jsme v domácím prostředí, kde se nám hraje dobře a máme podporu fanoušků. A jestli se chceme držet na špici, musíme zde porážet kohokoliv," pronesl Antonín Fantiš.