„Uzavřel jsem takové kolečko. Právě z Bystřice pod Hostýnem jsem šel trénovat do Hlučína, potom následoval Třinec a Karviná. No a letos jsem se prakticky vrátil do Bystřice pod Hostýnem,“ vypočetl trenérské štace posledních let Pavel Hajný.

„Naše postavení po podzimu není příliš růžové (11. místo), ale myslím si, že se můžeme zlepšovat. Tým měl problémy jak v obraně, tak v útoku. Chtěl bych vsadit na mladé hráče a věřím, že můžeme jít v tabulce nahoru,“ plánuje Hajný.

„Staronovému trenérovi se u nás líbí. Doufám, že lidé, kteří s ním budou pracovat, mu budou nápomocni, abychom se posunuli v tabulce výš,“ přeje si předseda bystřického klubu Roman Ondroušek.

Trenér Hajný začal pracovat v klubu už na sklonku loňského roku, kdy vedl sedm tréninkových jednotek a poznával se s hráči.

Mužstvo zatím nikdo neposílil.

„Byli u nás dva hráči na zkoušce, ale zatím nelze mluvit o příchodu nových hráčů. Trenér Hajný chce, aby přišli jen takoví hráči, kteří jsou schopni třikrát týdně v Bystřici trénovat,“ zdůraznil Ondroušek.

Na prvním tréninku chyběl Roman Mikulička, který si plní studijní povinnosti, a Jakub Hrnčiřík, jenž se připravuje s Viktorií Otrokovice.

„S Jakubem stále komunikuji a zatím není o jeho osudu rozhodnuto,“ řekl předseda bystřického klubu.

Z hostování v Libuši se vrátil Lumír Františák. Bystřičtí hráči využívají v zimní přípravě výběhů do okolí. Herní činnosti nacvičují na vlastním škvárovém hřišti a každou středu se scházejí ve sportovní hale. Převážnou část přípravných zápasů odehraje Bystřice na zimním turnaji na umělé trávě Viktorie Otrokovice.

(lk)

Plán přípravy

17. 1. Spytihněv (11.15, ZT v Otrokovicích)

24. 1. Slavičín (11.15, ZT v Otrokovicích)

31. 1. Napajedla (15.45, ZT v Otrokovicích)

7. 2. Lednické Rovné (13.30, ZT v Otrokovicích)

14. 2. Kroměříž (15.45, ZT v Otrokovicích)

21. 2. Zlín B (11.15, ZT v Otrokovicích)

24. 2. Přerov (venku)

28. 2. V. Otrokovice (11.15, ZT v Otrokovicích)

7. 3. Ústí u Hranic (venku)

14. 3. Olomouc B (venku)