Před závěrečným kolem bylo jasné, že černý Petr zůstane v rukou jednoho z tria Nedakonice, Bánov, Kvasice. Nakonec doplatily na nejhorší výchozí pozici před posledními zápasy ročníku Nedakonice.

Podle očekávání totiž v posledním kole všechna zmíněná mužstva vyhrála. Když se nezaujatý člověk podívá na způsob, jak k tomu došlo, nemůže jej napadnout jiná myšlenka, než že všechny zápasy prostě skončily tak, jak asi skončit musely. Utkání s předem očekávanými výsledky bychom našli během sezony spousty, stačí se však podívat na poslední dvě kola, kde se to zářezy jen hemžilo.

V závěrečném kole v Nedakonicích hráli domácí o naději na záchranu. Utkání spělo za stavu 1:1 ke konci, když do hry vstoupil hlavní rozhodčí Polaštík. Nejprve nastavil úctyhodných pět minut, pak ve prospěch domácích nařídil aut, roh a standardku, aby své vystoupení zakončil odpískáním, penalty, za kterou by se nestyděla ani hvězda korupční aféry pan rozhodčí Zejda. Podepsal se tak pod konečný výsledek a dost možná i pod zdravotní stav kapitána hostujícího týmu, který má tep kolem dvoustovky snad ještě teď.

Domácím to však nakonec nebylo nic platné, neboť Bánov, který se většinu sezony trápil, jasně zvítězil na hřišti již zachráněných Březolup. Bánovští vůbec chytili na závěr sezony famózní formu, když kolo předtím doma porazili silné Nedachlebice. Penaltou v poslední minutě..