„Byl to zápas blbec, něco takového jsem ještě nezažil. Člověk uvažoval, jestli jej vůbec dohrajeme, jestli ještě někdo nelehne,“ přiznal zlínský trenér Bohumil Páník.

Ambice jeho celku fatálně ovlivnilo vyloučení Ibrahima Traorého už ve 26. minutě. Osmadvacetiletý záložník putoval do sprch po dvou zákrocích a žlutých kartách.

„Mrzí mě první karta, myslím, že Traoré uklouzl. Podle mě byla necitlivě udělena. Ale pak se musí chovat jinak a nemůže si dovolit takový druhý faul,“ upozornil Páník.

„Jinak do zápasu jsme vstoupili dobře a měli jsme tutovou šanci. Ekpai střílel, podle mě kdyby nahrál pod sebe, Diop by zakončoval do prázdné brány. Potom už hráli někteří hráči pod úroveň a to se projeví,“ doplnil.

Na druhou stranu v první půli si Severočeši s přesilovkou příliš nevěděli rady. Zformovanou obranu nedokázali otevřít a vypracovat si vážnější šanci. To spíš zahrozil Ekpai, jehož rána protáhla těsně před pauzou brankáře Koláře.

Po změně stran už si domácí fotbalisté počínali výrazně lépe a ševce zatlačili do úporné defenzivy. V 63. minutě měl na kopačce gól Pulkrab, avšak Dostál bravurně zasáhl a z dorážky poslal míč mimo bránu Mikula.

Ve stejný čas musel odstoupit ze hřiště zraněný Ekpai a na světě byla pro ševce další nepříjemnost – vyčerpaná všechna tři střídání.

A aby toho nebylo málo, v 72. minutě se zranil i Jiráček a Zlín dohrával jen v devíti hráčích. Celkem přišel v průběhu zápasu o tři záložníky!

„Jiráček má vykloubené rameno a musel do nemocnice,“ informoval 60letý kouč hned po utkání.

V posledních dvaceti minutách bylo už jen otázkou, zda Liberečtí vstřelí gól, nebo ne. Nakonec úsilí ševců, štěstí a fantastický brankář Dostál nestačily.

V 84. minutě stál po střele Kerbra a zákroku zlínského gólmana na správném místě Pulkrab a pohodlně dorazil míč do sítě – 1:0.

V závěru už ševci neměli síly ani ofenzivní zbraně na vyrovnání a poprvé od návratu do ligy prohráli úvodní kolo.

„Po vyloučení Traorého bylo vše špatně. Zranění, křeče a nakonec gól, když jsme měli sedm hráčů v poli. Vzhledem k chování některých hráčů jsme si ale ten bod asi nezasloužili,“ pronesl Bohumil Páník.

V základní sestavě se zlínským fanouškům ukázaly tři letní posily z osmi, jmenovitě Ekpai, Jiráček, Holzer, a kapitánskou pásku si na dres navlékl Janíček. Spravit chuť si budou moct žlutomodří v sobotu, kdy přivítají doma Brno.

Ilustrační foto
Zaparkovat v centru Zlína zdarma je takřka nemožné

LIBEREC – ZLÍN 1:0 (0:0)

Branka: 84. Pulkrab. ŽK: Pulkrab – Traoré 2, Kopečný, Ekpai. ČK: 26. Traoré. Rozhodčí: Hrubeš – Wilczek, Myška. Diváci: 4894.

Liberec: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Kulhánek (46. Pulkrab) – Ševčík, Folprecht, Breite (60. Havelka), Mikula (79. Bosančić) – Potočný. Trenér: Trpišovský.

Zlín: S. Dostál – Kopečný, Janíček, Gajič, Matejov – Ekpai (64. Fantiš), Jiráček, Traoré, Holzer – Beauguel (58. Hnaníček), Diop (58. Holík). Trenér: Páník.