„Jsou to krásné pocity. Nejde to popsat," rozplýval se šťastný kapitán Jakub Jugas, aniž by nacházel v euforii další slova. Pak ale dodal: „Někdo Slavii porazit musel. Povedlo se to nám a já jí teď přeji titul."

Triumf zlínské party se nezrodil žádnou náhodou, bitvu zvládla naprosto bravurně po taktické stránce. V úvodním dějství doprovodila bezkrevný výkon sešívaných trpělivou hrou a v 31. minutě udeřila. Obránce Deli naprosto nesmyslně kličkoval na vlastní polovině, míče se zmocnil Traoré, poslal průnikovou přihrávku Holíkovi a zlínský odchovanec si věděl rady. Vstřelil gól finálové hodnoty!

Vukadin Vukadinovič
Je to výzva vyrovnat se Slavii, říká před pohárovým semifinále Vukadinovič

Grandiózní šance nejlepšího celku v lize, která nakonec byla i jeho největší v utkání, přišla ve 43. minutě. Po skrumáži ve vápně střihl pěkné nůžky Mešanovič, ovšem míč zasáhl pouze tyč!

Ševci přežili a ve druhé půli podali mimořádný výkon. Sešívané posílené od 46. minuty o kanonýra Škodu nepustili do žádných vyložených příležitostí.
„Dali jsme gól a pak jsme Slavii uskákali. Recept k tomu, jak jsme Slavii porazili, je jednoduchý," pousmál se stoper Jugas.

Naopak ševci sami podnikali nebezpečné výpady. Štípek a Matějov měli na kopačce pojistku, jenže zakončení jim nevyšlo.

Zoran Gajič
Doufám, že k řečím budu mít důvod já, směje se stoper Gajič

Byla to už jen estetická vada na kráse. Zlínští bojovníci po 15 zápasech zdolali Slavii, ukončili její sérii neporazitelnosti pod trenérem Šilhavým, jež trvala 24 soutěžních utkání, a budou se prát o to, aby napodobili tým z roku 1970 (TJ Gottwaldov). Ten vybojoval pro klub jediný pohárový triumf v historii. V rámci samostatného Česka pak už překonali maximum, jímž bylo semifinále v roce 2007. Finále si ševci zahrají 17. května a soupeře se dovědí ve středu. Rozhodne se mezi Mladou Boleslaví a Opavou.

„Osobně jsem nikdy nic velkého nevyhrál. Doufám, že cestu dotáhneme do konce. Jsme šťastní, že budeme hrát finále," líčil 24letý srdcař.

Slavia Praha – Fastav Zlín 0:1 (0:1)

Branky: 31. Holík. ŽK: Gajič, Holík, Hnaníček, Dostál. Rozhodčí: Machálek – Arnošt, Boček. Diváci: 5012. Slavia Praha: Kovář – Bořil, Lüftner, Deli, Flo – Ngadeu – Tecl (76. Mingazov), Hušbauer, Barák (60. Sýkora), Zmrhal (46. Škoda) – Mešanovič. Trenér: Šilhavý. Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov – Kopečný, Traoré, Hnaníček, Štípek (72. Bartolomeu) – Fantiš (53. Vukadinovič), Holík (89. Chwaszcz). Trenér: Páník.