„Máme obrovskou motivaci uspět," zdůraznil trenér Fastavu Bohumil Páník.

TŘINEC – ZLÍN

Zítra v 17 hodin

Hlavní rozhodčí: Marek

Zápas na podzim: 0:0

Třetí pozice v tabulce může Zlín katapultovat do SYNOT ligy, její obsazení je pro něj nyní klíčovou záležitostí. Právo účasti v nejvyšší soutěži si sice minulý víkend vysloužil Varnsdorf, nyní jej však čeká ještě složitější boj než ten sportovní. Potřebuje sehnat finanční prostředky na rekonstrukci stadionu, kterou navíc musí stihnout do roka. Pokud se první ligy zřekne, její brána se otevře pro další tým. Ševci budou zítra na dálku válčit se Žižkovem, jenž má stejný počet 52 bodů, ale horší vzájemnou bilanci. Pražané se představí v Olomouci.

„Měli jsme cíl do konce soutěže bojovat o čelné umístění a v návaznosti na to byl bod skončit před Žižkovem a Karvinou. Pokud vyhrajeme, splníme to. Je pro nás důležité zůstat před Žižkovem. Uvidíme, jak se bude situace řešit dál, nyní nebudu předjímat," sdělil zlínský stratég.

58letý kouč se mimo sledování vývoje ve Varnsdorfu musel značně věnovat přípravě týmu na závěrečné klání. V posledním utkání s Vlašimí ševci remizovali 1:1 a výkon neměl zdaleka optimální parametry. „Vyhodnotili jsme si, proč nám hra nefungovala lépe a vázla spolupráce. Kdybychom vyhráli, pozici bychom měli jednodušší. Věřím, že se nyní zlepšíme. Hráči, kteří nebyli k dispozici, jsou už připravení, budeme moct nastoupit v plné síle," těší Páníka.

Překážkou v cestě za bronzovým stupínkem bude jeho svěřencům Třinec, třináctý celek FNL. V klubu je i četná zlínská stopa včetně trenéra Marka Kalivody. Ten se svým výběrem vyhrál před týdnem ve Frýdku-Místku poprvé po šesti duelech.

„Třinec na jaře soutěžil na dvou frontách – v poháru a v lize. A to na klubech, které nemají tak široký kádr, zanechá následky. Myslím, že na to doplatili, některé výsledky jim utekly. Soupeř je to ale určitě nebezpečný," uvedl vládce zlínské lavičky, jenž tým na jaře dovedl k zisku 28 bodů z 39 možných.