Na očekávaném zážitku a prospěšné konfrontaci nic nemění ani fakt, že Fulham hraje od sezony 2014/2015 „jen“ ve druhé nejvyšší anglické soutěži. Minulou sezonu dokončil na šestém místě.

V předešlé éře ovšem zaznamenal celou řadu úžasných úspěchů. Ten největší v ročníku 2009/2010, kdy dokráčel až do finále Evropské ligy. Vyřadil takové týmy jako Juventus Turín, Wolfsburg či Hamburg. V boji o trofej pak prohrál s Atléticem Madrid, když pět minut před koncem prodloužení skóroval na 2:1 ve prospěch španělského klubu Diego Forlán.

DO ANGLIE BY CHTĚL JET I NA EVROPSKOU LIGU

Ve 138leté historii čítá Fulham také celou plejádu znamenitých borců. Jeho dres oblékali například nizozemský brankář Edwin van der Sar, francouzský útočník Louis Saha nebo bulharský kanonýr Dimitar Berbatov.

Dnes už je výčet skromnější, nicméně zajímaví hráči se stále najdou.

„Znám Ryana Sessegnona. Když jsem se díval na anglické soutěže, všiml jsem si jej,“ vypíchl Bartolomeu sedmnáctiletého talenta, který reprezentuje Anglii do 19 let.

Mimo to Fulham obsahuje i poměrně bohatou českou stopu.

„Jestli se nepletu, tak tam byl Kalas. A hrál za něj i náš sportovní manažer Zdeněk Grygera,“ zbystřil správně zlínský odchovanec. Výčet pak doplňují ještě brankář Jan Laštůvka a záložník Marcel Gecov.

Nejstarší londýnský klub má zkrátka zvuk a pro ševce nemusí znamenat poslední anglické setkání v roce.

Až se bude 25. srpna losovat Evropská liga, v osudí bude například Arsenal…

„Chtěl bych dostat nějaký anglický klub, Premier League se mi líbí. Byl by to hezký zážitek zahrát si v Anglii,“ zasnil se Robert Bartolomeu.

Bude dnešní duel jen předkrmem?