„S tímto cílem jsem do Zlína také přišel. Porvu se o svou šanci a uvidíme," říká Szmek, jenž uplynulý kalendářní rok strávil na hostování v třetiligovém Chomutově.

„Zázemí jsme měli na špičkové úrovni," připomíná 27letý fotbalista zbrusu novou arénu severočeského mužstva. S výkony však mohl být spokojený pouze částečně.

„Jarní část sezony se nám celkem povedla, v klidu jsme se zachránili a v této sezoně jsme pomýšleli určitě výš, ale na podzim jsme měli šňůru neúspěšných zápasů, takže boj o úplnou špici se nás netýkal," posteskl si odchovanec třinecké kopané nad dosaženou osmou příčkou.

Co však bylo horší, ambiciózní klub z Podkrušnohoří na konci roku dlužil hráčům peníze, i proto se někteří z nich začali poohlížet po jiném angažmá. Mezi nimi i Szmek, kterému by Zlín vyhovoval také z jiných důvodů.

„Domů bych to měl podstatně blíž. Takto jsem dojížděl opravdu z velké dálky. Navíc druhá liga má solidní úroveň a byl by to zase určitý posun v mojí kariéře. To už se však díváme hodně daleko. Rozhodnou nejbližší dny," upíná se střelec dvou prvoligových branek v dresu Slovácka pouze ke krátkodobým cílům. ⋌(rš)