„S vytížením jsem opravdu spokojený. Kromě ligy jsem odchytal i všechny pohárové zápasy," připomněl Dostál, že na Letné je po letním Kořínkově odchodu jasná jednička, která se těší důvěře trenérů.

Dlužno podotknout, že tato důvěra je naprosto zasloužená. Chytá spolehlivě a ještě v žádném duelu neinkasoval víc než dvě branky. „To všechno je hezké, bohužel v týmu nám to příliš neklape. Hrajeme jako na houpačce. A to je asi to nejpodstatnější," smutní talentovaný gólman.

Ševci opravdu pamatují výrazně lepší rozjezdy sezony. Nyní jsou po třetině soutěže jen těsně nad pásmem sestupu. „Třeba předchozí domácí zápasy se Spartou, Vlašimí či Třincem se mi strašně líbily. Kluci makali, dřeli a všechno odbojovali. Jenomže teď v Karviné mi to přišlo hodně ospalé, jako by nám chyběla šťáva," přiznal Dostál.

Jinak si ovšem štědrou zápasovou porci náležitě vychutnává. Aby také ne. Něco podobného v seniorské kategorii ještě nezažil. „Hlavně po psychické stránce se cítím velmi dobře, což je pro brankáře nejdůležitější a ke každému utkání přistupuji s tím, že si jej chci především užít. Vede mě k tomu i náš trenér gólmanů Ota Novák a já se jej v tomto snažím poslouchat," uvedl někdejší mládežnický reprezentant.

A jde to vidět. Trémou či nervozitou rozhodně netrpí. I v zápasech vypadá mnohem jistěji než předloni. „Když je mírná a zdravá nervozita, vůbec mi to nevadí. Je to jenom dobře pro koncentraci na samotné utkání. Na jaře v juniorce jsem sice pod takovým tlakem nebyl, tam bylo vše víc pohodové, ovšem s posunem do vyšší soutěže se něco podobného dalo čekat," pokračuje 22letý gólman ševců.

Na vavřínech přitom rozhodně neusíná. Ví, že na Letné jsou v záloze další kvalitní gólmani a i jeho trenér Novák se kdykoliv může mezi tři tyče znovu postavit. „Určitě si nemohu říct, že vše už bude jenom dobré a půjde to samo. Na to jsem ještě příliš mladý. Naopak. Teď si myslím, že nás čeká klíčové období sezony a já budu muset znovu dokazovat, že na to opravdu mám," očekává Dostál.

K tomu by mu měla dopomoct také fungující obrana, která v posledních zápasech patří k tomu, o co se ševci mohou opřít. „Posledních asi šest duelů hrajeme vzadu v ustálené sestavě a pomalu si vše sedá. Zkušenější kluci jako Luboš Kubica nebo David Hubáček mi strašně pomáhají a dokážeme si navzájem vyhovět. První jsem měl sice trochu strach, jestli mě budou kluci coby mladého gólmana poslouchat, protože z brány mám přece jen o něco lepší přehled než oni, ale oni s tím žádné problémy neměli. Za to jsem moc rád, spolupráce s nimi je super," ubezpečil zlínský brankář.