„Na devadesát procent jsem věřil, že to bude gól. Ve zbylých deseti procentech jsem měl obavy,“ přiznal 22letý záložník.

Pochybnost hned vysvětlil. Vzpomněl si totiž na loňskou zkušenost ze Sparty.

„Zažil jsem tam stejnou situaci. Spoluhráči jsem takto přihrál a šance neskončila gólem. Nevím, možná je to mnou,“ odlehčil Holzer povídání.

Kanadský bod se ztratil v nenávratnu, ševci prohráli 0:2, nicméně ostravský odchovanec se na Lukáše Železníka v žádném případě nezlobil.

Ředitel fotbalového klubu Fastav Zlín Leoš Gojš
Vedení Fastavu chystá k Evropské lize speciální spoje na Hanou, ale i předměty

„Takovou šanci nedali už i lepší hráči, stane se to. Sice mohl zápas vypadat jinak, ale taky jsme měli na gól ještě dalších osmdesát osm minut,“ upozornil.

O příčinách, proč se týmu průběh utkání nepodařil zvrátit, měl Holzer jasno.

„My hrajeme, hrajeme, ale jen po šestnáctku. Ve vápně se přitom rozhodují zápasy. Nejsme tam dobří,“ podotkl.

„Musíme být více trpěliví v předfinální fázi a agresivnější a kvalitnější v šestnáctce,“ dodal recept na zlepšení.

Zlínu zůstalo po 5. kole HET ligy v tabulce šest bodů, což není optimální stav. Po reprezentační přestávce se totiž mužstvo bude mít co ohánět, protože vstoupí už i do Evropské ligy a do domácího poháru.

„Z Jablonce jsme mohli odvézt minimálně bod a to samé z Dukly. Byli bychom klidnější před startem Evropské ligy, kde to bude hodně náročné,“ potvrdil účastník letošního EURO do 21 let.

V EVROPSKÉ LIZE SE HOLZER TĚŠÍ NA KODAŇ

Po první části soutěže je také možné bilancovat začátek Daniela Holzera ve zlínském angažmá. Do klubu přišel na hostování ze Sparty a je spokojený.

„Cítím důvěru od trenéra, to je pro mě důležité. Jsem rád, že hraju. Kabina mě taky dobře přijala, takže si nestěžuji,“ uvedl.

Zatím nastoupil ve všech pěti duelech v základní sestavě a odehrál 360 minut. Na gól čeká, ale po slabším začátku, kdy léčil antibiotiky zánět spojivek a středního ucha, zvýšil úroveň svých výkonů. Přesto je k sobě pořád náročný.

„Chci být produktivnější a více hrát s míčem,“ prohlásil.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) Ilustrační foto
Fotbalisté Zlína vyšli venku opět naprázdno

Další příležitost bude mít po reprezentační přestávce. V sobotu 9. září ševci přivítají Teplice a o pět dnů později odehrají úvodní duel ve skupinové fázi Evropské ligy.

Los v Monaku nebyl ke zlínským fotbalistům shovívavý. Přisoudil jim nezvučné, zato velmi obtížné soupeře – dánský FC Kodaň, ruský Lokomotiv Moskva a moldavský Šeriff Tiraspol.

Daniel Holzer ale přece jen prožil dílčí radost. Splnilo se mu přání v podobě Kodaně, kde působí jeho kamarádi Michael Lüftner a Ján Greguš.

„Přál jsem si atraktivnější soupeře, ale aspoň je skupina hratelnější. Za Kodaň jsem rád. Hned po losu jsem si psal s Michalem a smáli jsme se, že kdo pojede v zimě do Ruska, zmrzne. Jinak jsme si řekli, že se na sebe těšíme a že to bude fajn,“ usmál se levonohý fotbalista, který si užil Evropskou ligu už loni, kdy bojoval se Spartou proti Interu Milán, Southamptonu a Hapoelu Beer Ševa.

Zároveň tedy ví, jak vstřebávat rytmus zápasů čtvrtek-neděle.

„Nejdůležitější bude dobře regenerovat, jíst a spát.“

Takže to vypadá na tři měsíce bez svíčkové… Dopřeje si ji Holzer a spol. za postup?

Zdeněk Zlámal
Brankář Zlámal se na dva roky upsal Fastavu