SKUPINA A

Vlachovice – Kelč 1:6 (1:2)

Kanárci pálili ve Vlachovicích hodně ostrými náboji a vezou si zaslouženě po velkém výsledku tři body. „My jsme do zápasu vstoupili na výbornou. Dali jsme rychlé dvě branky. Domácí hrozili pouze ze standardních situací. My jsme si vybrali slabší chvilku, inkasovali jsme, ale i tak jsme měli v prvním poločase více šancí. Ve druhém poločase jsme to třetím gólem zlomili, chodili jsme do otevřené obrany a byli přesní v zakončení. Výhra mě těší i proto, že v základní sestavě se objevili dva dorostenci a třetí byl na lavičce. Jsme nohama na zemi, ale vážíme si malé vítězné vlny,“ řekl k utkání trenér Kelče Daniel Šulák.

Branky: 15. Trčka – 6. a 82. Škařupa, 14. Tomáš Hlavica, 74. a 79. Kulich, 85. Mikulenka.

Kateřinice – Vigantice 3:2 na pen. (0:1)

Domácí si vynutili penalty brankou ve druhé minutě nastavení. Hosté měli dobře rozehraný první poločas, ale berou jen bod. „Zápas začali domácí dvacetiminutovým náporem, ale hostující brankář Slovák zlikvidoval střelu Bětíka, hlavičku Ondry i dělovku Pfeilera. Hosté působili fotbalově a jejich taktika spočívala v tom, že hráli vše na zkušeného Marka Macíčka. Ten prostřelil Obra a Vigantice šly do vedení. Ve druhém poločase narušil tlak Kateřinic přísným vyloučením Mačka rozhodčí, když druhá žlutá karta nebyla na místě. I tak mohl vstřelit branku Čtvrtníček, který šel sám na brankáře. Hosté pak šli do vedení Křenkem, ale domácí bojovali o vyrovnání. Na hrot se vysunul stoper Kuzník. Po jeho šanci zahrávaly Kateřinice roh a Ondra srovnal. V penaltách domácí proměnili vše, Obr jednu hostům chytil,“ řekl k utkání předseda Kateřinic Jiří Kuzník starší.
„My jsme dnes ztratili dva body. Vedli jsme a měli jsme přidat druhou branku. I podruhé jsme šli do vedení, ale domácí nás trestali v samotném závěru. Místo třech bodů máme pouze jeden,“ dodal trenér Vigantic Zdeněk Hoffmann.

Branky: 61. Doležel, 92. Ondra – 36. Marek Macíček I, 77. Křenek.

BRUMOV B - NEVŠOVÁ 1:4 (0:2)

V utkání hraném na umělce domácí hned od začátku diktovali ve vysokém tempu hru. Po deseti minutách se začali osmělovat i Nevšovští, zahrávali několik rohových kopů a při sedmém dokázal Karmazín najít hlavu Tomšů – 0:1. Hráči Brumova byli zaskočeni a snažili se o vyrovnání. Obrana soupeře ale byla precizní, stopérská dvojice výborně četla hru a nedovolila skórovat. A tak po půlhodině přišel další trest, kdy z brejku lobem udeřil opět Tomšů. Po změně stran začali opět aktivně domácí, byli lepší na míči. Z tlaku Brumovští vytěžili snížení ze standardní situace Fojtíkem. Hosté hrající na brejky udeřili protivníkovi rozhodující úder čtvrt hodiny před konce, kdy pokus Strateného dorazil Fuksa. Přestože se hrálo tvrdě, lídr soutěže ještě své vítězství zvýraznil, kdy zkompletoval další ze svých hattricků Václav Tomšů.

Branky: 56. J. Fojtík - 16., 31. a 85. Tomšů, 77. Fuksa Jan. Rozhodčí: Smirnov, 100 diváků. Nevšová: Konečný - Beňo, Kuric, Foltýn, Vlachynský, Stratený, Karmazín, Pastorek, Fuksa, Gabko, Tomšů. Střídali: Šmigura, Juriga.

Utkání Podlesí – Nedašov, Zubří – Val. Příkazy, Slušovice – Val. Meziříčí B, Vidče – V. Klobouky byla odložena pro nezpůsobilý terén.

1. Nevšová 8 6 0 0 2 39:16 18
2. Slušovice 7 4 1 1 1 12:8 15
3. Kelč 8 4 1 0 3 21:19 14
4. Brumov B 8 4 0 0 4 18:16 12
4. Nedašov 5 3 1 0 1 13:6 11
6. Vigantice 8 3 0 2 3 18:23 11
7. Val. Příkazy 6 3 0 1 2 21:12 10
8. Zubří 6 3 0 0 3 15:21 9
9. Val. Meziříčí B 5 2 1 0 2 13:11 8
10. Kateřinice 7 1 2 1 3 16:19 8
11. Vidče 6 2 0 1 3 8:11 7
12. Vlachovice 8 2 0 1 4 9:22 7
13. Podlesí 6 2 0 0 4 9:13 6
14. Val. Klobouky 5 0 1 0 4 6:21 2

SKUPINA B

Bojkovice - Fryšták 3:0 (1:0)

Slovácká Viktorka dokázala i ve třetím zápase v řadě zvítězit. Ovšem souboj s posledním celkem tabulky nebyl zdaleka tak jednoznačný, jak ukazuje konečný výsledek. Fryšták srdnatě bojoval o první podzimní body, dokázal si vytvořit i zajímavé střelecké příležitosti, ale koncovka jeho hráčů byla žalostná, případně výborně zakročil domácí gólman Urbánek.
Domácí mužstvo se ujalo vedení již po úvodní čtvrthodince, ale až do druhé vstřelené branky v 73. minutě byl výsledek zápasu na vážkách. Hattrickem rozhodl utkání Lukáš Hladík, kterému střelecká forma z Nivnice očividně vydržela. V posledních 2 utkáních tak nasázel úctyhodných 7 branek!

Referát z pohledu Fryštáku
Fryšták nadále rozdává radost soupeřům z obcí a měst Uherskohradištska. Tak jednoduché hodnocení by však nebylo spravedlivé. Fryšták neodjížděl sice k utkání v nejoptimálnější sestavě ani psychickém rozpoložení, ale s hráči odhodlanými se poprat o každý metr hřiště. Už v 1. minutě měl vést. Více než stoprocentní šanci však Petráš nedal. Domácí mužstvo se dostávalo do hry jen velmi těžce. Jenže v 13. minutě si Fryštáčtí zkomplikovali hru špatnou rozehrávkou na pravé straně půlící čáry, jejich obrana už mířila na půlku soupeře, toho využil domácí Hladík a vstřelil první gól. Bojkovice gól nastartoval a ve 24. minutě hlavičkoval v dobré pozici Gago těsně vedle. O minutu později mělo být srovnáno, ale Skaličkovu střelu zblokovala obrana domácích na roh. Po něm byl na malém vápně znovu v jasné pozici Adamík.
Fryšták odcházel do kabin kvůli neproměněným šancím s mankem jednoho gólu. Navíc se musel v první půlce poprat se zraněním dvou hráčů. Nejdříve po drsném faulu domácích musel ze hřiště v 28. minutě Petráš, o přestávce pak Křenek.
Druhý poločas začal náporem Fryštáku, který 20 minut nepustil domácí do hry. Dvakrát se za obranou soupeře ocitl z očí do očí brankáři Hřebačka, ale neřešil situaci ideálně, po střele Chudého byl blízko gólu z dorážky Kučera. Na zápas na hřišti soupeře to bylo šancí dost. Bojkovice ovšem mají v sestavě v poslední době střeleckého snajpra. Hladík v 73. minutě ve skrumáži ve vápně hostí hanáckým nártem a v 81. minutě střelou z dálky zápas rozhodl. Po takovém vývoji utkání byl stav 3:0 pro domácí neuvěřitelný, ale vyhrává ten, kdo dává branky. Není divu, že do hlav fryštáckých hráčů už se dostavila v závěru frustrace z vývoje utkání, na niž doplatili žlutou kartou pro Kučeru a červenou kartou pro Gajdůška.

Branky: 15., 73., 81. Hladík. Bojkovice: Urbánek (86. Polášek) - Vacula (73. Zýka), Dolina, Hanke, Holík, Křižka, Gago (71. Kalina), Hladík, Slavíček, Naňák (82. Jančařík), Miča. Fryšták: Mikel - Skalička, Petráš, Bartoň, Hrnčiřík, Kučera, Křenek, Kolář, Chudý, Gajdůšek, Adamík. Náhradníci: Hřebačka, Páleníček, Ševčík.

Osvětimany – V. Otrokovice B 4:1 (2:1)

Do vedení sice šli běhavější fotbalisté Viktorky, když se po čtvrt hodině trefil Dvořák, ale bojovnější domácí ještě do přestávky dvěma slepenými góly Křemečka a Šmatelky výsledek otočili. Po přestávce rezerva Otrokovic přidala, vytvořila si několik šancí, ale místo vyrovnání přišel trest. V závěru, kdy již hosté hráli va bank inkasovali další dva góly během dvou minut.

Branky: 27. Křemeček, 28. Šmatelka, 82., 83. Otáhal - 17. Dvořáček. Osvětimany: Zálešák - Žandovský (60. Ohnutek), Křemeček, Fišer, Chaloupka - Švrček (74. Garčic, Skřivan, Šmatelka (82. Brhel), Němčický - Otáhal, Zýbal (66. Salay). Otrokovice: Škrobánek - Mensah (46. Tichý), Lendler, J. Červenka, Křivánek, Marčík, Zach, Dvořáček, Horák, Malota, Bína.

Jaroslavice - Nivnice 2:1 na pen. (0:0)

Na těžkém terénu začali domácí náporem, ze kterého nic nevytěžili. Od 25. minuty se hra vyrovnala a obě mužstva ohrožovala branku střelami z dálky. Ve druhém poločase v 50. minutě po dvou nebezpečných střelách domácích se míč odrazil Macalíkovi, který vstřelil první gól Jaroslavic. V 60. minutě po rychlém brejku běželi dva hráči hostí na branku a O. Polách ještě stačil je doběhnout a ukopl míč na rohový kop. V 81. minutě prošel po pravé straně hráč hostů, přihrál před branku a ze skrumáže vyrovnal Kryl. O dělbě bodů musely rozhodnout pokutové kopy. V 5. sérii hráč hostů nastřelil břevno, za domácí proměnil penaltu Podéšť a rozhodl tak o zisku dvou bodů pro domácí.

Referát z pohledu Nivnice
Nivničanům se do práce hlásil po pauze P. Ligas a znovu dostal důvěru dorostenec P. Stojaspal, jenž s ní naložil tak, že by bylo překvapením, kdyby příště nehrál zase. Opačným případem byl P. Hladiš, který se připravuje na lékařskou zkoušku, a potrestaný P. Lukeš. Ostatní odjeli do míst, která musíme označit za nefotbalová, a to pro diváky i hráče, což asi můžou potvrdit všichni, kteří nazuli v Jaroslavich někdy kopačky či zde chtěli spatřit krásnou hru zvanou fotbal.
Úvodní minuty patřily výhradně seznamování se s prostředím a fotbalového se nestalo naprosto nic. Jenom v 7. minutě jsme se dozvěděli, který je to ten Vávra, o kterém se psalo i v Deníku, ale co napsat o jeho hlavičce? Došlo k ní v krkolomné pozici a místa kam mířila, nazvat neumíme, jelikož místní okolí jsme v zeměpise neprobírali. Čekání na domácí nápor se také zdálo zbytečností, neboť nivnická obrana byla tentokrát postavena z kvalitního materiálu a žádný hurikán ze strany domácích nepřicházel. Přesto nějaké střelecké pokusy zaznamenány jsou. Pohříchu z dálky. V 11. minutě poslal míč z voleje na branku domácí Batík a F. Hladiš změnu stavu mrštným skokem nepřipustil. Za tři minuty zasahoval znovu, když to po přihrávce Valenty zkusil trefit Š. Polách, ale výsledkem všeho byl jenom rohový kop. Následovaly dvě zajímavé situace, po jedné na každé straně a obě nazveme dvojčaty, jelikož byly identické. Nejprve byl na levé straně u míče uvolněný V. Velecký, ale brzdou byla zvednutá zástava asistenta rozhodčího. Na druhé straně se totéž stalo domácímu Mynarčíkovi a oba zmínění myslíc si, že jednali v souladu s pravidly, projevili umírněnou zlost.
Ve 23. minutě si opět domácí Batík neuměl poradit se zákopy Nivnických a nic jiného, než vystřelit ze třiceti metrů, ho nenapadlo. F. Hladiš mokrý míč v pohodě zneškodnil a nejpozději od této chvíle ho budeme považovat za rozchytaného. Hosté ofenzivními výpady doposavad šetřili, protože prvotním úkolem bylo odehrát utkání s defenzivou, o níž by se po měsíci zase dalo říct, že za něco stála. Ve 26. minutě Nivničtí jednu ze standardních situaček poslali P. Ligasem do vápna a číhající V. Velecký donutil domácího Žbela umazat si uniformu a vytěsnit míč mimo chráněné území.
Po třiceti minutách se ke zteči opět hrnul Batík a opět musel střílet z dálky, čehož využíval nivnický brankář ke krásným a zdařilým robinzonádám. Tudy teda cesta nevedla a hosté už definitivně ztratili ze soupeře respekt a zlobili čím dál víc. Například ve 35. minutě, když si loptu měnil S. Josefík s P. Stojaspalem až ji odeslali na hlavu J. Máčalíka, který se v tuto chvíli do kronik výrazněji nezapsal, jelikož balon trknul nad. Stejně dopadl i domácí Mynarčík. Ve 44. minutě poslal míč k tyči J. Máčalík, ale jak byla střela přesná, tak byla nedůrazná, Žbel také nechytal první utkání a uzavřel tím první poločas.
V 50. minutě už hosté věděli, že k bodu budou muset vstřelit gól, protože právě od té chvíle jeden ztráceli. Míč létal od nikoho k nikomu a poněkolika odrazech před pokutovým uzemím přistál tam, kde to Nivničtí potřebovali nejmíň. Na jedenáctce na chvíli osiřel domácí Macalík a odtud už se branky dávají. Míč poslal do protipohybu brankáře a Jaroslavice vedly 1:0. A v 52. minutě mohlo být ještě hůř. Omráčení fotbalisté z Nivnice věnovali Vávrovi víc prostoru a jenom další ze série povedených zákroků F. Hladiše je držela ve hře.
Domácí ani přes svoje vedení obranu neuzamkli a jedno z otevřených oken využil V. Velecký a nasoukal se za obranu domácích. Před brankářem však jeho dobrodružství skončilo kontroverzním zákrokem obránce a ke střele se nakonec nedostal. V 58.minutě střílel z pětadvaceti metrů Batík a dopadl jako vždy před tím. V 61. minutě už začínal být pomalu čas začít nasazovatt řetízek spadlý z nivnického kola. Byl k tomu čas, prostor i míč, který domácí stoper neodhadl a po jeho podběhnutí běžel S. Josefík sám na branku Jaroslavic, ale nedokázal kloudně zakončit a umělecké dílo se nezrodilo žádné. Míč se po teči domácích došoural jenom vedle tyčky na rohový kop. Po něm vykopl P. Ligasovi míč z branky obránce a domácí přežili sendvič hostů bez ztráty vedení.
A bylo tomu tak i v 74. minutě. V. Velecký si ze strany hřiště navedl míč až do předbrankového prostoru a po jeho píchanci musel sáhnout Žbel a míč vyrazit nad branku. Tahle situace je zapsána červenou barvou, protože volala po gólu a jenom kvůli špatné koncovce k němu nevedla. Snad i vytažení ježka z klece se zdálo snadnější než vstřelit gól, ale neustávajícím nasazením o ně hosté usilovali i nadále… až byli odměněni. Na věži odbíjela 81. minuta, když se jako třtina ve větru prohnal od praporku až k brance V. Velecký a o ději po jeho přihrávce napsal J. Verne dílo zvané Zmatek nad zmatek. Míč do branky tlačili nejprve M. Holboj s T. Kašpárkem, ale pochodil až P. Kryl a zblízka dorazil balon do sítě na 1:1.
Zbývala maličkost, a to ubránil asi deset minut nivnickou branku od pohromy. Po vstřelené brance vyletělo sebevědomí hráčů nahoru, ale ani tak nebyl závěr utkání pro lidi slabších povah určen. Tři minuty před koncem míč tancoval na nivnické brankové čáře, ale situaci zachránil zdařilým zákrokem F. Hladiš. V následujících penaltách Nivničtí jednu z pěti napálili do břevna a bonusový bod zůstal na kopci za Zlínem.

Branky: 50. Macalík - 81. Kryl. Jaroslavice: Žbel - Valenta, Podéšť, O. Polách, Červenka, Mynarčík (78. Gazda), Macalík, Š. Polách, Vrba, Vávra, Batík. Nivnice: Hladiš - Ligas, Holboj (89. Kuchař), Michalec, Stojaspal, Kostelník, Kryl, Hájek, Josefík (62. Kašpárek), Máčalík (79. Jurča), Velecký.

Ořechov - Skaštice 1:6 (0:1)

Skaštice skolily soupeře tenisovým výsledkem. Po vytrvalých deštích se utkání hrálo na blátivém a mokrém terénu. Ovšem oba týmy se s tím popasovaly dobře. O něco lépe tedy hosté. Začátek duelu tomu ale neodpovídal. Hráči Skaštic působili v úvodu nervózním dojmem. Naopak domácí se nebáli hrát a jejich kombinace byla přesnější. Do vážnější příležitosti se ale nedostali a střely ze střední vzdálenosti pokryl brankář Stýblo.
Postupem času se hostující mužstvo dostalo více do hry. Hráči Skaštic se uklidnili a začali kvalitněji pracovat s míčem. První větší ohrožení domácí brány měl na noze Ančinec, který napálil odražený míč jen do vnější tyče. Pěkný fotbalový moment obstaral hostující Batík. Ten svou střelu kroutil ke vzdálenější tyči, ale domácí brankář střelu vyrazil.
Ve 40. minutě už ale domácí brankář tak úspěšný nebyl. Batíkův centr mu nadělal více problémů, než se čekalo. Míč mu vyklouzl z náručí a pohotový Ančinec střelou do prázdné brány otevřel brankový účet zápasu. Těsně před koncem první půle ten samý hráč mohl přidat druhou branku. Krásně si zpracoval dlouhý balon, obešel brankáře, ale jeho střelu zastavil vracející se domácí obránce.
Ve druhé půli hostující hráči svou hru ještě více zkvalitnili. A přibyly i góly. Uličný krásně prošel po levé straně přes dva protihráče a svou nahrávkou našel před bránou Ančince. Ten se s míčem otočil a střelou k tyči opět skóroval. Druhá branka přinesla na kopačky Skaštic ještě větší klid. V obraně hrály velmi pozorně a soupeře ke své bráně moc nepouštěly. A po hodině hry přišla další branka. Bubla pronikl kolem postranní lajny a jeho centr usměrnil za bezmocného brankáře opět Martin Ančinec.
Po třetí vstřelené brance bylo v řadách Skaštic klidu až moc a domácí toho využili. Důrazný Rezek prošel přes dva protihráče až před bránu a tam jeho akci dokončil přesnou střelou Kolařík. Ořechov vycítil svou šanci na zdramatizování utkání. Při další akci domácích musel ukázat své umění brankář Stýblo, když přesnou křižnou střelu zastavil špičkou kopačky a následně míč odkopli jeho spoluhráči.
Postupně ale hostující mužstvo opět dostalo zápas pod svou kontrolu a přidalo i další góly. Konečník nemohl přeslechnout křik nabíhajícího Sovy a ten jeho nabídkou nepohrdl a navýšil na 4:1. Pátý gól padl po opětovné spolupráci Bubly s Ančincem. Jen si své role prohodili. Ančinec korunoval svůj vydařený výkon sólem přes tři protihráče, před bránou našel Bublu, který usměrnil míč do brány. V poslední minutě další pěknou akci Skaštic zakončil šestým gólem střídající Škrabana. Skaštice tak jsou i nadále vedoucím celkem soutěže.

Branky: 63. Kolařík - 40., 48., 62. Ančinec, 75. Sova, 79. Bubla, 90. Škrabana. Ořechov: Kuchař - Březina (65. Flašar), Kowalík (90. Krys), Sklenka, Váňa, Hlúpik (80. Zukič), Borusík, Kolařík, Rezek, Malůš, Trlida. Skaštice: Stýblo – Bubla L., Janalík (K), Motal, Batík – Glozyga, Frýdl R., Sova (80. Škrabana), Uličný (69. Petrúsek) – Ančinec (88. Vymětal L.), Konečník.

Utkání Napajedla - Buchlovice, Koryčany - Nedachlebice, Žalkovice - Dolní Němčí byla odložena pro nezpůsobilý terén.

1. Skaštice 8 8 0 0 0 30:3 24
2. Osvětimany 8 7 1 0 0 24:8 23
3. Jaroslavice 8 3 2 1 2 17:16 14
4. Bojkovice 8 4 0 1 3 21:13 13
5. Napajedla 7 3 2 0 2 10:7 13
6. Ořechov 7 4 0 1 2 17:19 13
7. Koryčany 7 3 0 2 2 12:11 11
8. Dolní Němčí 7 3 0 1 3 13:15 10
9. Nedachlebice 6 3 0 1 2 9:11 10
10. V. Otrokovice B 8 2 1 0 5 13:22 8
11. Žalkovice 7 2 0 0 5 14:19 6
12. Nivnice 8 1 1 1 5 12:23 6
13. Buchlovice 7 1 1 0 5 8:18 5
14. Fryšták 8 0 0 8 7:22 0

Zpravodajové deníku