SKUPINA A

HALENKOVICE - BŘEZOVÁ 4:0 (1:0)
Domácí hráči vlétli do zápasu ve velkém stylu. Jedna střela za druhou, ale žádná z nich nesměřovala mezi tři tyče. To změnil ve 25. minutě David Marholt, když přízemní střelou z přímého kopu, téměř z hranice velkého vápna, překvapil brankáře Březové. Halenkovice se tak dostaly do vedení 1:0. O pár minut později se k sólu nadechl záložník Karel Rapant, který nejprve prošel přes záložníka, následnou zasekávačkou posadil na zem obránce a sám v pokutovém území nakonec těsně minul pravou tyč. Domácí měli velkou převahu v poli a hostům vůbec nepůjčovali míč. Ve 43. minutě napřáhl ze čtyřiceti metrů obránce Pavel Marholt a gólman s problémy nakonec střelu vytěsnil na roh.
Do druhého poločasu vstoupili domácí velmi slušně. Po deseti minutách se na trávník podíval nováček Jaroslav Hanáček, který nakonec v utkání i skóroval. V 60. minutě měli Halenkovičtí výhodu volného přímého kopu. Míč si postavil Jaroslav Kašpar a jeho dělová levá noha poslala míč do sítě. O pět minut později dostal tuto příležitost znovu a opět skóroval. Stav byl tedy 3:0. Domácí trenéři nakonec vystřídali všech 5 možných hráčů. Do hry se dostal Jablonický, Martin Režný, Blažek, Roman Gabrhelík a již dříve zmiňovaný Hanáček, který po přihrávce Martina Režného a chybě gólmana, který vyboxoval míč na jeho hruď, upravil na konečný stav 4:0.
Branky: 25. Marholt, 60., 66. Kašpar, 88. Hanáček.

TEČOVICE B - ŽLUTAVA 5:2 (2:0)
Domácí začali náporem, soupeře zaměstnával svým důrazem a rychlostí hlavně Pala. První šanci zahodil Utínek, po faulu na Palu trefil z trestného kopu Ševčík břevno Kociánovy branky, pak Pala přihrál na malé vápno Piňosovi, ten ale místo střelby volil další nahrávku a hosté odvrátili. Trestný kop Řiháčka vyrazil brankář Žlutavy před sebe, ale rezerva Bivoje nedokázala zakončit. Po linii Čeleďa – Pala – Utínek střílel z vyložené pozice posledně jmenovaný mimo. Kdyby to bylo v tuto chvíli 3:0 pro domácí, nikdo by se nedivil. Hosté odpověděli po dlouhém nákopu hlavičkou Tauše, ten byl ale v postavení mimo hru.
Ve 22. minutě po nahrávce od Piňose potáhl Pala míč po pravé straně, patičkou si obhodil Žitného a dal ideálně pod sebe na spojnici oblouku s hranicí pokutového území. Nabíhající Čeleďa poslal míč po zemi k tyči a domácí vedli 1:0. Dvě minuty poté kopal po faulu na Utínka trestný kop Řiháček, a i s pomocí podklouznutí gólmana hostí dostal míč střelou k tyči do jeho branky a upravil na 2:0.
Hosté neměli moc příležitostí, z jedné z nich potáhl míč Vojtášek a nahrál pod sebe na Poláka, který ale neuspěl. Na druhé straně si naběhl na Koplíkův nákop Pala, ale byl rychlejší než balon, který zůstal za ním. Ve 28. minutě postupoval Pala sám od poloviny hřiště, mohl kolmou uličkou uvolnit Utínka, ale volil střelu, se kterou si hosté poradili. Po Utínkově centru střílel Řiháček svou slabší pravou nohou z jedné nad břevno a po brejku Karlíka na druhé straně poslali hosté míč mimo Sehnálkovu branku.
Ve 32. minutě po centru do malého pokutového území běžel míč po brankové lajně, Piňos se už radoval z vlastního gólu hostí, ale jejich obrana v poslední chvíli odkopla. Ve 39. minutě kopal Středulinský z oblouku pokutového území trestný kop, Kociánem vyražený míč znovu Středulinský centroval na hlavu Utínka, který ale střílel slabě a chvíli nato Utínek vystihl malou domů hostí, ale poslal míč nad.
Ve druhé půli Žlutava působila aktivnějším dojmem. Po nahrávce Husára střílel Kolář pouze do koše Sehnálka a s centrovaným míčem Kašíka si brankář Bivoje poradil. Z brejku na opačné straně neuspěl Závoda. Pak uvolnil Mařák Tauše, ten ale střílel vysoko nad a po Mařákově další nahrávce vyrazil Sehnálek Polákovu střelu na roh, ze kterého znovu Mařák poslal hlavou míč těsně vedle. Domácí srovnali hru a Piňos po akci z levé strany trefil břevno branky hostí, po Piňosově zatažení z pravé strany se míč dostal k Utínkovi, ten jej ale po kličce ztratil. Po Závodově přízemním centru na přední tyč střílel Čeleďa ve skrumáži a byl z toho pouze rohový kop. Domácí měli několik dobrých příležitostí po akcích Závody a Vopatřila, ale nedokázali zakončit. Hostující Polák po brejku trefil z dobré pozice do zad pouze stopera domácích a Mařák z 20ti metrů střílel těsně nad břevno.
Když před domácí brankou zastavil Vojtáška hvizd píšťalky hlavního arbitra, tak se z protiútoku dokázal prosadit v 67. minutě Závoda a zvýšil skóre už na 3:0. Na druhé straně nedostali na Mařákův centr ani beci domácích, ale ani Vojtášek s Polákem a míč skončil v zámezí. Před brankou hostů nedokázal Závoda dostat míč do sítě ani z pozice 2m od tyče, ale prosadil se Piňos, když po akci Ševčíka s Vopatřilem poslal centrovaný míč do odkryté poloviny soupeřovy branky na 4:0. Hned po rozehrání hostů vymetl pavučiny pod břevnem Sehnálkovy klece Mařák a snížil na 1:4.
Domácí dokázali znovu navýšit skóre, když ve vlastním pokutovém území Ševčík obral o míč Vojtáška, jeho dlouhý nákop podél pravé lajny Trunkát pouze přizvedl a poslal do brejku Závodu, který si po kličce gólmanovi věděl rady a domácí rezerva vedla už 5:1. Hosté dokázali korigovat Kolářem, který prošel středem domácí obrany a nedal po zemi k tyči Sehnálkovi žádnou šanci a snížil na 2:5. V závěru ještě po kolmici Křena uvolnil Závoda Vopatřila, ten ale trefil pouze boční síť branky hostí a skóre se už neměnilo.
Branky: 22. Čeleďa, 23. Řiháček, 67., 83. Závoda, 79. Piňos - 81. Mařák, 84. Kolář. Rozhodčí: Malota – Skopal, Soják, 50 diváků. Tečovice: Sehnálek – Středulinský, Koplík, Křen, Balcárek – Piňos, Ševčík, Čeleďa (86. Soják), Řiháček – Pala (44. Závoda), Utínek (60. Vopatřil). Ved. m.: Horáček Richard, trenér: Juráň Josef.
Žlutava: Kocián – Žitný (70. Mišurec), Tauš, Novák, Hostinský (Kolář), Kašík (83. Cibulka), Mařák, Polák, Husár, Vojtášek (83. Kozák), Karlík (76. Trunkát). Ved. m.: Tauš Michal, trenér: Kneisl Roman.

NAPAJEDLA B - DOUBRAVY 3:2 (3:1)
Po sobotním vítězství prvního mužstva Fatry se chtěla vytáhnout v neděli dopoledne i její rezerva, jež v domácím prostředí body nerozdává a nejinak to měli hoši z „Benfiky“ naplánované i proti soupeři z Doubrav. Dlouho před zahájením mistrovského utkání bylo hřiště na Sadové zkrápěno vydatným deštěm, který nepolevoval ani při předzápasové rozcvičce, ani při nástupu obou mužstev. Sudí Zámorský, jemuž na lajnách pomáhala známá dvojka Střelec – Uhlár, o stavu trávníku ani na chvíli nezapochyboval, a po problémech se zápisem na doubravské straně se mohlo přistoupit k zahájení utkání.
Taktika trenéra Pepy Hradila byla jasná, na podmáčeném terénu hrát kombinační fotbal, nenechat si vnutit nakopávanou hru soupeře a snažit se o střelbu z každé pozice. Fatra tradičně zahájila náporem a čtyřicátníkům z Doubrav míč moc nepůjčovala, přesto koncovka opět vázla.
Ve 12. minutě si asi brankáři obou týmů řekli, že trochu těm desíti v poli pomůžou, a po dvou hrubkách na obou stranách stálo najednou na ukazateli 1:1. Tento stav ovšem nesrazil domácí do kolen, ba naopak! Fatra přidala na obrátkách a trvale se usadila na polovici hostů. Doubravská obrana začínala být přetížená a postupně kupila jednu hrubici za druhou, z čehož domácí těžili již v 26. minutě. Zmatku v hostujících obranných valech využili Bartoš s Matouškem a druhý jmenovaný se svým druhým gólem v zápase důrazně přihlásil do boje o pomyslnou zlatou kopačku krále střelců okresních soutěží.
Hezké kombinace ze strany napajedelského béčka nepolevovaly a jednu takovou s naprostou bravurou sobě vlastní zakončil na 3:1 Geri Kurzer. Ke konci prvního poločasu ještě ze sporadické akce zahrozili Doubravští, ale pro tentokrát si domácí brankář dobře postavil tyče své svatyně a dorážející hráč hlavou těsně minul. Do šaten se šlo za slušného stavu, ale víme, že napajedelská družina druhé poločasy vůbec nezvládá, tak i proto v řadách fanoušků Fatry panovala mírná nervozita.
Druhá půle začala změnou rozestavení hostí, kteří hrou na tři útočníky a tři obránce chtěli zaskočit domácí chasu a snad i zápas zdramatizovat. Tato taktika se ukázala jako dobrý tah a tři věže z Doubrav začaly zle trápit obranu domácích. Přesto se stále hrál fotbal více méně pod taktovkou domácích, ale opravdový zmar a zbrklost v zakončení nedovoloval Fatře rozšířit gólový účet a tím i definitivně zlomit odpor Doubrav. Hosté se dostávali do šancí sporadicky, ale jedna taková po hlavičkovém biliáru skončila v Koutníkově síti a hosté snížili na 2:3. A když v 88. minutě hlavou z blízka minul Šurmánek, kdekdo na tribuně už viděl extra time v podobě pokutových kopů. „Benkson“ nakonec závěr utkání zvládnul odehrát na soupeřově polovici a proměnit deštivé dopoledne na Sadové ve tříbodové. Napajedelské B mužstvo se po tomto vítězství posunulo na šestou příčku tabulky.
Branky: 12., 26. Matoušek, 33. Kurzer - 12. Duda, 71. Šurmánek. Napajedla: Koutník - Gabrhelík, Hejda, Bičan, Skácel, Smyček, Kurzer, Kubík, Haša, Matoušek, Bartoš. Střídající: Tesař, Marholt, Bláha, Hoferek, Hvozdenský. Trenér: Hradil J. Vedoucí mužstva: Smyček J.

LUKOV - JASENNÁ 3:2 (2:2)
V sobotu odpoledne se na skvěle připraveném hřišti v Lukově proti sobě postavily týmy Lukova a Jasenné. Hostující tým přijel do Lukova s vysokým sebevědomím, které získal po úvodních čtyřech kolech, ve kterých ani jednou neprohrál.
Vstup do utkání však vyšel lépe domácímu týmu. Po úvodním hvizdu získali míč ihned na kopačky a brankář Kolář našel balónem za obranu Šarmana. Ten si s vyběhnutým brankářem hostů s přehledem poradil a z hranice šestnáctky poslal Lukov lobem do vedení. To dodalo domácím klid na kopačky a následující půlhodinu diktovali tempo hry. Hosté se tak dostávali k balónu jen sporadicky a náznaky rychlých brejků likvidovala lukovská obrana.
Ve 33. minutě se však dostal k odraženému balónu po nedůrazu v domácí obraně záložník Jasenné Jurčák a přesnou střelou k tyči vyrovnal skóre. Lukovští se však ihned dostali do šance, když po faulu na Macíka následovala standardní situace z levé strany. K míči se postavil Dubec a přesně našel Macíka, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a poslal tak domácí zpět do vedení. To ovšem neudrželi dlouho. Ve 38. minutě totiž nacentroval do pokutového území z pravé strany hostující záložník. Po nedůrazu v obranné řadě se nepovedlo odkopnout míč dostatečně daleko a Jurčák tak v naprosto stejné pozici opět vyrovnal na 2:2. Do přestávky se již skóre nezměnilo a oba týmy mohly začít druhý poločas „od nuly“.
Lukovští však ve druhém poločase nenavázali na dobrou kombinační hru a byli to naopak hosté, kteří byli aktivnější směrem dopředu. Několik střel a dorážek tak musel hasit opět skvěle chytající brankář Kolář. Bohužel jen do 65. minuty, kdy obdržel od rozhodčího červenou kartu za oplácení. Do brány se musel postavit Dubec. Domácí se tak zatáhli do obrany s vidinou ubránění remízového stavu utkání a zisku alespoň nějakého bodu. Hosté ale místo kombinační hry volili dlouhé nakopávané balóny, které byly většinou nepřesné a branku tak nedokázali nijak ohrozit. Naopak do šancí se dostávali domácí a hosté je zastavovali pouze za cenu faulu. Velkou křivdu cítili po jednom takovém odpískaném faulu domácí, když rozhodčí neponechal výhodu, po které mohl Macík pokračovat sám na gólmana. V 78. minutě rozehrával další standardní situaci Sedláček, který přesně našel centrovaným míčem Zavadila a ten hlavou poslal Lukov opět do vedení. Hostující tým tento gól naprosto rozhodil a do konce utkání již vyrovnat nedokázali. Jediné, na co se do konce utkání zmohli, byla nečistá hra a urážky.
Lukov si tak připisuje další 3 body, které byly po týmovém výkonu naprosto zasloužené.
Referát z pohledu Jasenné
Hosté zaspali úvod zápasu, když hned ve 2. minutě se tři metry za obranou zjevil zcela osamocený Šarman (ofsajd pomezní sudí Měrka nepochopitelně nemával) a pohodlně přehodil golmána Martina Kováře. Poté se jasenský tým probral a převzal iniciativu. Ve 4. a 18. minutě zakončoval Smilek, ale ani v jednom případě nemířil přesně. Zasloužené vyrovnání přišlo ve 34. minutě, když si Jurčák narazil míč se Skřivánkem a mířil přesně k tyči. Jenže hosté se z vyrovnání neradovali dlouho. Hned ve 36. minutě zahrával Lukov trestný kop, který hráči Jasenné nebyli schopni pokrýt a Macík vstřeli branku na 2:1. Ale i tentokrát se hosté zvedli a hned ve 39. minutě vyrovnali Jurčákem na 2:2.
Jasenná mohla strhnout vedení na svoji stranu ve 44. minutě, jenže velkou šanci Skřivánka výborně vychytal brankář domácích Kolář.
Jasenná byla aktivnější i v úvodu druhé půle. Střelu L. Smilka ve 47. minutě opět zneškodnil Kolář. V 57. minutě po příhře Petra Zichy zakončoval před odkrytou brankou jeho syn Jan Zicha, ale naneštěstí pro hosty trefil pouze tyčku. Zlomovým okamžikem utkání byla červená karta pro brankáře Lukova Koláře za oplácení. Od této chvíle začala hrát Jasenná profesorsky a pouze nakopávanými balóny se snažila dostat za obranu domácích. Lukov se soustředil na bránění remízy a takticky zdržoval. Šok pro hosty přišel v 76. minutě, kdy si opět nepohlídali standardní situaci a Zavadil strhl vedení na stranu Lukova (3:2). Závěr zápasu už si domácí pohlídali a připisali si tři body. Zápas se nepovedl nejen jasenským fotbalistům, ale taky hlavnímu rozhodčímu Houžvičkovi, který udělal mnoho chyb na obě dvě strany.
Branky: 2. Šarman, 35. Macík, 76. Zavadil - 33., 38. Jurčák. Rozhodčí: Houžvička - Böhm, Měrka, 100 diváků. Lukov: Kolář - Teplý, Zavadil, Dubec, Budín (46. Košák), Sedláček, Šarman, Macík, Jantula (66. Žáček), Staněk, Marholt. Jasenná: Martin Kovář - Řezníček, Bajza, Tomáš Kovář, Petr Zicha, Jurčák, Maliňák, Skřivánek, Smilek, Krajščák (88. Tomáš Zicha), Jan Zicha.

DALŠÍ VÝSLEDKY: Neubuz - Kašava 0:1 (0:1), 17. Smetana, Spytihněv - Pohořelice 1:6 (0:2), 60. Hořinka - 5., 49., 80. Bořuta, 26. Trčka, 54. Čonka, 82. Šimek, Slušovice B - Lhota 7:0 (4:0), 4. Mikel, 14., 18. Kurtin, 33., 49. Bořuta, 56. Klimt, 70. Kučera (pen.),

1. Halenkovice 5 4 0 1 16:7 12 0 0
2. Slušovice B 5 4 0 1 14:5 11 2 1
3. Tečovice B 5 3 0 2 14:10 10 0 1
4. Doubravy 5 3 0 2 9:7 8 1 0
5. Lukov 4 3 0 1 8:7 8 1 0
6. Jasenná 5 3 0 2 8:7 8 1 0
7. Napajedla B 5 3 0 2 11:12 8 1 0
8. Pohořelice 5 2 0 3 11:8 7 0 1
9. Žlutava 5 2 0 3 8:10 7 0 1
10. Neubuz 5 2 0 3 9:12 6 0 0
11. Spytihněv 5 2 0 3 4:11 5 1 0
12. Kašava 4 1 0 3 6:8 4 0 1
13. Březová 5 1 0 4 8:13 4 0 1
14. Lhota 5 1 0 4 8:17 4 0 1

SKUPINA B

Bratřejov - Vysoké Pole 2:2 (1:1), 24., 87. Gerža - 39., 72. Doruška, Biskupice - Šanov 4:2 (2:0), 33. (pen.), 42. Porubský, 56. Gajdůšek, 84. Dobiáš - 52. Ševčík, 90. Ščuglík, Slopné - Loučka 7:0 (3:0), 8. Kozubík, 35., 38., 73. Šůstek, 49., 88. Frolo, 87. Kolařík, Rudimov - Velký Ořechov 3:7 (1:4), 31. Golecký, 62. Kůra (vl.), 77. Macek - 22., 24. Gajdůšek, 28., 55. Maňásek, 33., 69. Mikulka, 67. Svízela, Vizovice - Štítná n. Vl. B 3:2 p. (0:1), 59. Hlava, 69. Pšenčík - 7. Holba, 48. Pukýš, Bohuslavice n. Vl. - Nedašov B 2:0 (1:0), 8. Kozubík, 86. Obadálek (pen.), Březůvky - Drnovice 1:0 (0:0), 55. Čík.

1. Bratřejov 5 4 1 0 24:6 13 0 0
2. Slopné 5 4 0 1 27:11 12 0 0
3. Březůvky 4 4 0 0 14:1 11 1 0
4. Biskupice 5 3 0 2 18:11 9 0 0
5. Bohusl. n. Vl. 5 3 0 2 7:6 9 1 1
6. Vizovice 5 3 0 2 8:16 9 1 1
7. Rudimov 4 2 0 2 13:10 7 0 1
8. Vel. Ořechov 5 2 0 3 15:23 6 0 0
9. Vysoké Pole 5 1 1 3 8:8 5 0 1
10. Drnovice 5 2 0 3 4:7 5 1 0
11. Loučka 5 2 0 3 4:13 5 1 0
12. Štítná n. Vl. B 5 1 0 4 10:27 4 0 1
13. Šanov 5 1 0 4 8:13 3 1 1
14. Nedašov B 5 1 0 4 6:14 3 0 0