S bývalými spoluhráči pořád udržuje kontakt. Oceňuje přitom, že i když se vyšvihli mezi tuzemskou elitu, chování nemění.

„Na nic si nehrají, to se mi líbí. Ani nemají žádná velkohubá prohlášení. Mluví jen stoprocentní prací v utkáních. Moc jim krásné výsledky přeji," líčí sedmadvacetiletý rodák z Písku.

Spanilou jízdu bedlivě sleduje. A hlavou… Hlavou mu samozřejmě proběhne, že druhé místo mohl prožívat přímo s kamarády.

„Je mi to líto, že teď nejsem ve Zlíně. Kdybych řekl, že ne, lhal bych. Na druhou stranu pokud bych po minulé sezoně zůstal, neznamenalo by to automaticky, že by mužstvo bylo tak vysoko," upozornil Koreš.

V progresu Fastavu byly podle jeho slov zásadní dva momenty – setrvání trenéra Bohumila Páníka a výhra v úvodním kole s Příbramí.

„Kluci si nastavili hlavu zase na vítěznou vlnu a začali věřit v systém, který nám přinesl úspěch loni na podzim," dodal.

Právě tehdy prožíval rychlonohý záložník nejveselejší období. Nabral formu, začal střílet góly a s podceňovaným nováčkem se pohyboval v horní polovině tabulky.

„Podzim jsem si moc užíval. Nejvíce mi utkvělo v paměti derby se Slováckem, které jsme před nabitým stadionem vyhráli 2:1. Po utkání jsme to všichni společně oslavili," vzpomíná.

Na jaře už takové okamžiky nezažil. Mužstvo sbíralo body jen za remízy a nakonec se pouze o čtyři body zachránilo. I přesto Štěpánu Korešovi zůstaly ze zlínského angažmá jen ty nejlepší dojmy.

„Bylo to úplně jiné než v klubech, kterými jsem dříve prošel. Kabina, trenéři i lidé ve vedení byli super. Všichni vytvářejí rodinné prostředí, ve kterém se každý cítí dobře. Ostatně kluci, kteří přišli do Zlína v létě, říkají to samé," podotkl.

Tato pohoda mu pomohla k životní sezoně, ve které vstřelil sedm branek. Po jejím konci ovšem jako volný hráč upřednostnil nabídku pražské Dukly. Chtěl být blíže přítelkyni a k tomu předpokládal, že skončí jeho oblíbený kouč Páník a někteří kamarádi ze Zlína přestoupí…

TIPUJE VÍTĚZSTVÍ 2:1 PRO DUKLU PRAHA

Zítra se tedy brilantní technik vrátí do známých míst jako soupeř. A věří, že to bude on, kdo bude stát na vítězné straně.

„Hrajeme slušně, avšak body nám to nepřináší. Připomíná mi to jaro ve Zlíně. Potřebujeme je teď jako sůl. Tipnu si výsledek 2:1 pro nás," prohodil Koreš.

Ke svému smutku nebude moct tip ovlivnit na hřišti. Po pouhých deseti dnech letní přípravy v Dukle jej totiž potkala nešťastná událost. V přátelském duelu proti Varnsdorfu si vážně poranil koleno.

„Nabíhal jsem na zadní tyč, kam letěl balon. A také tam šel do skluzu bránící hráč. Nechtěl jsem na něj šlápnout, tak jsem propnutou nohu natáhl za něj. Jenže koleno bylo vybočené do strany, kdežto tělo směřovalo rovně. Pak už si vybavuji jen šílenou bolest. Diagnóza zněla přetržený zkřížený vaz, prasklá chrupavka a poškozený zevní meniskus," vrátil se k osudovému okamžiku.

Nastalo těžké období, které přetrvává dodnes. Situace už je však přece jen pozitivnější, sympatický fotbalista se cítí lépe. S tréninkem na hřišti věří, že začne na zimním soustředění Dukly v Turecku.

„Momentálně pracuji s kondičním koučem. Noha už začíná sílit, ale běhat mě ještě nepustí. Beru tohle období pozitivně. Mám čas pracovat na silových věcech, na které jinak není tolik prostoru. Věřím, že budu připravený daleko lépe než dřív," usmál se Štěpán Koreš.

Tak třeba to jednou zužitkuje opět ve Zlíně, co říkáte?