Chorvatský útočník Jordan rovněž po rohu vyrovnal, po brejku pak převážil misky vah na stranu vítězů a důrazně si řekl o angažmá na Letné.

„Musíme jej udělat. Je to gólový hráč a typologicky jiný útočník, než jaké máme v tuto chvíli k dispozici. Samozřejmě za předpokladu, že své šance bude i nadále proměňovat," zdůvodnil zlínský kouč Martin Pulpit.

Ševci se již v týdnu dohodli na hostování slováckého Jelečka, který i proti Myjavě ukázal svůj potenciál. To jeho oddílový kolega Szmek již zkoušku na Letné ukončil, avšak nově se objevil další uherskohradišťský fotbalista Lukáš.

„Stejně jako o Gatoričovi se o něm ještě budeme bavit, ale tady to tak jednoznačně nevidím," nastínil Pulpit, že v těchto případech zdaleka není stoprocentně přesvědčený o nutnosti nově angažovat právě tyto hráče.

A to i z toho důvodu, že již dnes se objeví na Letné talentovaný Ivan Múdry. „Na post pravého obránce jsme si jej vytipovali v Dubnici a s jeho mateřským klubem i agentem jsme vstoupili do jednání," prozradil zlínský trenér, který se nevzdává ani myšlenky na přestup zkušeného Ladislava Benčíka z Ústí nad Labem.

„Tím by byl náš kádr vyvážený na všech postech," dodává.

O tom, že by to ševcům v jarních odvetách mohlo šlapat, svědčil i sobotní duel na Baťově proti Myjavě.

„Vzhledem k tomu, v jaké fázi přípravy se nacházíme, jakým způsobem se ochladilo a jaké panovaly povětrnostní podmínky, mužstvo podalo velmi dobrý výkon. Vyjma úvodu jsme byli po většinu utkání aktivnější, drželi jsme balon, vypracovávali jsme si šance a mrzela snad pouze zbytečná inkasovaná branka po standardní situaci hned zkraje střetnutí," načal hodnocení trenér ševců.

Ještě větší spokojenost vyjádřil s druhou pětačtyřiceti­minutovkou, v níž byli žlutomodří dominantnějším mužstvem již od úvodního hvizdu.

„Druhou půli jsme v podstatě celou kontrolovali, výsledek jsme otočili a soupeře jsme až na jednu dvě šance do ničeho vážnějšího nepustili. Myjava přitom předváděla dobrý fotbal, některé individuální výkony jejich hráčů se mi hodně líbily a z obou stran to byl na tuto fázi přípravy hodně dobrý fotbal," zdůraznil Pulpit.

Jeho svěřence nyní čeká dvoutýdenní druhý kondiční blok, v němž se dopoledne zaměří na běhání, posilovnu a odrazovou sílu, na hřiště se dostanou až odpoledne.

„Zatímco minulý týden jsme pracovali pouze s balonem, aby si kluci trochu odpočinuli, další dva týdny budeme znovu tvrdě pracovat, aby se zvýšila trénovanost mužstva. Těchto čtrnáct dní bude opravdu těžkých, ale v zimní přípravě to hráče čeká naposled," ubezpečil 46letý kouč.

FC FASTAV ZLÍN – TJ SPARTAK MYJAVA 2:1 (0:1)

Branky Zlína: 66. a 75. Jordan. Rozhodčí: Růžička – Houšť, Liška.

Zlín – 1. poločas: Dostál – Pazdera, Kubica, Hubáček, Jeleček – Kurtin, Holík, Hájek, Gatorič – Poznar, Červenka. 2. poločas: Adamuška – Bartolomeu, Kroča, Malý, Jeleček – Kopečný, Višněvský, Hájek (88. Linek), Gatorič (60. Lukáš) – Jordan, Železník. Trenér: Martin Pulpit.

Myjava: Solnička (46. Jurica) – Siva (46. Bruško L.), Neoveský (46. Urban), Černáček, Beňo – Pekár (46. Kosík), Šulek (46.Bruško T.), Marček, Daniel, Duga – Urgela (46. Šmahajčík).