To už na domácí straně chyběl zraněný stoper Linek, jehož absenci považoval zlínský kouč Jaroslav Švach za klíčovou.

FC FASTAV ZLÍN B – SK UNIČOV 0:2 (0:0)

„Bez Linka hrát vzadu na nulu nemůžeme, dnes se to opět ukázalo. V prvním případě jsme dostali gól z triviálního odkopu, ve druhém jsme zase po vracené hlavičce nepokryli zakončujícího hráče, který byl sám na malém vápně. Naše defenziva po Linkově odchodu ztratila jistotu, protože oba inkasované góly patří spíš do dorostenecké kategorie," bilancoval trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.

Mladí ševci odehráli nejpovedenější pasáž na konci první půle, kdy zejména Salachnova hlavička a zakončení Polácha po gólech doslova volaly. V prvním případě ale zasáhl brankář Uvízl, ve druhém domácí středopolař bránu přestřelil.

„To byly asi jediné příležitosti, kdy jsme po rychlých kontrech opravdu mohli skórovat, jiné šance jsme v podstatě neměli," podíval se pravdě do očí domácí lodivod.

Jedinou výjimkou byla po změně stran střela zlínského Šembery k tyči, víc toho ale mladí ševci nevymysleli.

„Samotný zápas byl spíš remízový a dalo se předpokládat, že ten, kdo dá první gól, vyhraje. To se také nakonec stalo. Uničov velmi dobře bránil, k ničemu nás nepouštěl a naše dobývání jeho brány se změnilo spíš ve zmar a křeč. Tolik zkažených věcí už jsme v naší hře hodně dlouho neviděl. Stálo nás to hodně sil a do utkání už jsme se vrátit nedokázali," uvedl zklamaně zlínský kouč.

Branky: 47. Tögel, 72. Hrubý

ŽK: Nuc

Rozhodčí: Ondráš – Ogrodník, Drozdy.

Diváci: 115

Zlín B: Dostál – Bartolomeu, Linek (32. Dvořák), Kostka, Jasenský – Šembera (80. Kalus), Polách, Salachna – Kurtin (65. Kopečný), Červenka Š., Holík. Trenér: Jaroslav Švach.

Uničov: Uvízl – Uvízl – Juřátek, Ulma, Vejvoda, Koutek – Toman, Jeřábek, Žmolík, Tögel (54. Nuc), Krč (80. Heinz) – Hrubý (75. Richter). Trenér: Zdeněk Strouhal.