Víru v dobrou sezonu mu dodává podoba zlínského mužstva, respektive jeho letní posílení. Ze základní sestavy odešel pouze záložník Štěpán Koreš, klub však sehnal kvalitní křídlo z Plzně v podobě Davida Štípka a také podepsal tříletou smlouvu se zkušeným středopolařem Josefem Hnaníčkem.

„Kádr je silnější. Hlavně je důležité, aby mi zůstal zdravý, v takovém případě věřím, že mužstvo je schopné hrát dobrý fotbal a dosahovat úspěšných výsledků. Posily budou mít pro nás přínos svými zkušenostmi. Kluci zapadli i do kabiny. Ve Zlíně je to specifické, tady hráč buď patří, nebo ne. Tito dva patří," poznamenal Páník.

Jeho přání ohledně zdraví hráčů je na místě. V létě jej situace pozlobila a ještě stále jsou mimo hru útočníci Dame Diop a Antonín Fantiš. Akutní posílení však není na programu dne v kancelářích šestitisícového stadionu Letná.

„Pokud by měl někdo přijít, bude to „last minute" a hned do sestavy," sdělil rodák z Přílep.

Na druhou stranu se do velké pohody dostává záložník Diego Živulič, který měl v minulé sezoně problémy s kotníkem.

„Počítám jej mezi posily. Dostává se do tahu a začíná to být ten hráč, jakého jsme viděli, když jsme postupovali do ligy," těší Páníka.

Do kádru zařadil také Miloše Kopečného. Dvaadvacetiletý fotbalista na jaře hostoval v druholigovém Sokolově.

„Zdvojuje nám posty na pravé straně hřiště," doplnil zlínský trenér.

Trenér Páník ke zraněním hráčů

Antonín Fantiš

„Dávali jsme jej u nás dohromady čtyři měsíce, když měl operované koleno a přišel z Jablonce. Měl zájem se u nás připravovat. Zranění, které léčí nyní, je jiné. Při jarním utkání v Jablonci utrpěl úraz kotníku. Zpočátku to vypadalo, že to bude dobré, naskakoval do zápasů, ale v pauze při kontrole se zjistilo, že má přetrženou šlachu v kotníku. V současné době už nemá sádru ani ortézu, chodí a podstupuje prvotní rehabilitační fázi s fyzioterapeutkou plus navštěvuje oddělení rehabilitace v nemocnici. Je to otázka pěti týdnů, co by měl být stoprocentně nachystaný."

Dame Diop

„Zpočátku přípravy byl v léčení, pak se vrátil, přičemž byl znát kondiční deficit. Tak na tom pracoval, pomalu se zvedal a při utkání s Ostravou v Kroměříži už bylo vidět, že má plynulý pohyb. Měli jsme z toho radost, že máme nachystaného hráče, avšak bohužel minulé úterý se na tréninku brnkl o gólmana a podvrtl si kotník. Bylo to smolné, nezaviněné. Nicméně předpokládám, že do čtrnácti dnů by mohl být k dispozici, pokud sono neukáže nějaký zádrhel. Dnes (středa – pozn. red.) podstoupil zátěžový test."