„Volba mě mile překvapila, potěšila a současně zavázala k ještě větší odpovědnosti. Je to ocenění, rozhodně ne samozřejmost. Důvěry si moc vážím,“ přiznal s odstupem dvou dnů 30letý obránce ševců, jenž v příštích zápasech kapitánskou pásku předá dalším „adeptům“ – minimálně zástupcům Janíčkovi s Hnaníčkem. „Je tradicí, že v přípravě hlavně nově příchozí s vidinou výběru do týmové kasy budou touto funkcí poctění, páska se protočí. Navíc po odchodu Jugase, hlavního pokladníka, jsem tuto roli převzal já a trochu sazebník přepracoval. Protože hrajeme opět výše, lehce jsme přitlačili na pilu. Ale půjčky si kvůli tomu kluci brát nemusí,“ směje se nový správce kasy ševců.

Stálo tedy vaše kapitánství okořeněné superpohárem více než obvykle?
(smích) Byl jsem na sebe přísný, ale taxa byla stejná jako za běžný mistrovský zápas.

Umíte si představit šéfování kabině nastálo?
Líbilo by se mi co zápas s páskou, to pohár. (úsměv) Mezi muži bylo kapitánství pro mě premiérové, i když v žácích a dorostu jsem již tuto funkci vykonával. Pokud bych pro další sezonu dostal důvěru, byla by to zodpovědnost hlavně směrem k veřejnosti a fanouškům. Před sezonou asi trenéři navrhnou jména a sama kabina si kapitána zvolí.

V sobotu 24. června se v Otrokovicích konal tradiční triatlonový závod Moraviaman. Jedním z favoritů byl i domácí matador Petr Vabroušek (na snímku).
Návrat krále Vabroušek nepředvedl. Vítězství v Moraviaman triatlonu bral Krpec

Jak jste vlastně oslavili zisk trofeje? Měli jste na křepčení prostor?
Oslava byla vzhledem k začátku sezony střídmá, nedala se srovnat s tou po sezoně. (úsměv) Pouze jsme zašli na dobré jídlo, zhodnotili utkání. Sice jsme za odměnu dostali v sobotu volno, každý regeneroval podle sebe, o to více jsme ale už v neděli zase trénovali, měli o jednu jednotku navíc. Prostě už je vše ve starých kolejích.

Byla výhra se Slovanem zasloužená?
Spíše šťastná. Díky naší zlepšené druhé půli utkání slušela remíza, o to sladší bylo vyrovnání v samém závěru, kdy už soupeř málem slavil. Další obrat v penaltovém rozstřelu vše korunoval. V pátek nám štěstí přálo.

Další pohár nad hlavou bude tedy ten v rámci Evropské ligy?
(smích) Evropský pohár je už jiný level. Sbírání trofejí se nám líbí, nepřejí se nám to, ale víme, kam Zlín patří. V kabině jsme se bavili, že by bylo pěkné pokračovat v tradici co měsíc, to pohár, ale vzhledem k programu a počasí to v dalších případech už bude spíše jen ten zmrzlinový.

super pohár fotbal FC FASTAV Zlín - ŠK Slovan Bratislav
Fastav velkým obratem získal Superpohár. Na oslavy ale není čas

Jak by se vám v kabině líbily uvažované posily typu Van Kessela či Jiráčka?
Tyto hráče osobně neznám, jen ze hřiště jako protihráče. Tato jména jsou zajímavá hlavně pro fanoušky, mají bezpochyby zvuk. Jak vše dopadne, je ale otázka na vedení. Během posledních týdnů těch jmen bylo strašně moc, dokud ale hráči nesedí v kabině, jsou to jen spekulace.

Co říkáte na odchod Tomáše Poznara do Baníku?
Z pohledu Zlína je to škoda, návrat Tomáše by byl přínosný, je to odchovanec. Na druhou stranu je to podobný případ, kdy se situace na přestupovém trhu mění ze dne na den. Mluvilo se o Tomášově odchodu do Brna či k nám a ve finále se smál třetí – Baník.