„Trenér Kolenič nám podal vysvětlení a po posouzení všech skutečností jsme došli k závěru, že nedošlo k porušení řádů. Protože se nám podnět podaný klubem FK Lužkovice na základě dostupných materiálů nepodařilo prokázat, řízení proti osobě Romana Koleniče jsme zastavili," uvedl předseda Disciplinární komise Krajského fotbalového svazu ve Zlíně Martin Bsonek.

Lodivod vedoucího celku soutěže se po předchozí omluvě dostavil do sídla svazu až tuto středu odpoledne v doprovodu svého právního zástupce.

„Kolenič odmítl, že by inkriminovaný článek na facebookové stránky vložil a naopak řekl, že ty byly zneužity. A protože my to nemůžeme dokázat, zastavili jsme disciplinární řízení," upřesnil další z členů DK Radek Minařík.

Přestože jsme se snažili trenéra Koleniče kontaktovat a požádat o vyjádření k celé záležitosti, nepodařilo se nám to. Pár dnů po zveřejnění celé kauzy přitom drtivá většina informací z jeho trenérského profilu byla smazána, včetně toho, jak si lidé mají dávat pozor, co na Facebook píší.