Většina trávníků je způsobilá. Pořadatelé se ale obávají deště, terény jsou totiž nasáklé

„Sníh už sice není skoro nikde, ale hřiště jsou většinou hodně promáčená a nedalo by se na tom hrát," popsal hlavní důvody plošného odkladu člen výkonného výboru OFS Vsetín Pavel Březík.

Odehraje se pouze jeden zápas okresního přeboru (Lhotka n. B. – Valašská Senice) a jeden souboj III. třídy (Juřinka B – Lačnov, umělka Val. Meziříčí).

„Velmi bojujeme s náhradními termíny, kterých se nedostává. Něco podobného nepamatuji. Nejnáročnější proto bude květen. Kromě vložených svátečních střed totiž ve druhé polovině měsíce některé celky absolvují hned dva prodloužené víkendy se vloženými dvěma koly. Hrát se tedy bude v pátek i v neděli," naznačil Březík.

Naopak zhluboka si již oddechli funkcionáři KFS Zlín, kde by se měla odehrát drtivá většina utkání.

„Pochopitelně na Vsetínsku je situace nejsložitější a již nyní víme, že se nesehrají duely v Karlovicích, Vidči či Jablůnce, odklad má i dorost Juřinky," potvrdil předseda STK KFS Zlín Stanislav Travenec, který je potěšen přístupem klubů, které udělaly vše pro to, aby o víkendu hrály.

„Řada trávníků je po oblevě nasáklá vodou. Proto například Provodov a Juřinka si zajistily náhradní plochu s umělkou. Je určitě rozumnější si jednou zaplatit hřiště s umělou trávou než si poničit vlastní," kvituje předseda komise.

„Každopádně nás v odvetné části čeká pěkný fotbalový kvapík," dodal s úsměvem.

Ve zbývajících okresech regionu chtějí udělat vše pro to, aby se i zde odehrálo co nejvíce utkání. Vzhledem k nasáklé půdě si přejí minimální přísun deště a co nejvíce sluníčka.

„Zda bude hřiště způsobilé, rozhodne sudí. Pokud stav plochy dovolí sehrát jen jeden zápas, odehraje se utkání nejvyšší soutěže," popsal pravidla pro víkend v OFS Zlín jeho předseda Pavel Brímus.

„Už nyní ale víme, že se hrát nebude v Trnavě a Provodově. Všichni si ale přejeme co nejméně odkladů," dodal Brímus.

Na Kroměřížsku zatím vědí pouze o odkladu duelů v Rusavě a semifinále poháru v Chvalčově.

„Naopak Bezměrov sehraje utkání na umělce v Chropyni. Pokud nezaprší, věřím, že se odehraje většina zápasů," dodal předseda OFS Kroměříž Libor Kopčil.

Na Uherskohradišťsku je prozatím ohroženo jediné utkání, a to duel okresní soutěže Strání B – Částkov.

„Jinak nemám odnikud hlášeno, že by hrací plocha neměla být způsobilá. Věřím, že se povede odehrát všechna utkání, i to zmíněné ve Strání, kde se ještě může situace změnit k lepšímu," dívá se směrem k víkendu optimisticky předseda OFS Uherské Hradiště František Miko.