Ve 2. kole soutěže se proti sobě postavili v Holešově v derby Bystřice pod Hostýmem a více se smáli hosté, kteří sokovi nasázeli čtyři góly.

SPYTIHNĚV – MORKOVICE 1:1 (1:0)

V přímém duelu na jaře ještě divizních účastníků domácí doplatili na neproměňování šancí v prvním poločase, po závěrečném hvizdu byli spokojenější hosté. V první dvacetiminutovce byla hra neurovnaná, kombinace obou mužstev provázela řada nepřesností. Pak se začali pomalu dostávat do hry domácí, získali územní převahu a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 33. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Večeřa, střelu vyrazil k Foltýnovi a ten se už nemýlil. V dalším průběhu první půle dominovali domácí a jejich rychlým kombinacím chybělo jen přesné zakončení. Horsák dvakrát sám postupoval sám na gólmana Veselého, ten ale šance zlikvidoval. Stejně dopadli i domácí Borusík a Večeřa. Po přestávce se hosté zlepšili, a když v 67. minutě odešel ze středu hřiště domácí Borusík, tak hosté hru vyrovnali a v 76. minutě dokázali srovnat pěknou křížnou střelou Hušky. Hosté byli s vývojem utkání spokojeni, a tak se zaměřili na hlídání cenného výsledku. Branky: 33. Foltýn – 77. Huška. Rozhodčí Šumšal, 175 diváků. Spytihněv: Hájek – Habanec, Večeřa, Sklenář, Kovařík, Kučera, Barot, Bajer, Foltýn, Horsák, Borusík. Střídali: Gröpl, Ouroda. Morkovice: Veselý – Šimoňuk, Rozsypal, Horňák, Havlík, Koláček, Kapounek, Křížek, Handl, Huška, Oplt. Střídali: Přecechtílek, Pajgr, Novák, Bleša, Zápařka.

ROŽNOV P. R. – LUHAČOVICE 1:5 (0:4)

Domácí celek spíše věkem připomínal dorosteneckou sestavu. Hosté hlavně v prvním poločase jasně ovládli zápas. V 10. minutě vystihl špatnou malou domů Rožnova David Červenka – 0:1. V 17. minutě se po dlouhém nákopu jenom uklonil za míčem Haloda – 0:2. Hosté domácí napadali hned v zárodku rozehrávky a v 22. minutě přidal třetí branku opět David Červenka, který po rohu domácích zakončil smrtící brejk – 0:3. Děsivý poločas pro Rožnov uzavřela 40. minuta, to se po trestném kopu prosadil zase hlavou Hrnčiřík – 0:4. Po přestávce se hra vyrovnala. V 64. minutě se zase radovali fotbalisté z města lázní a gólovou rukavici připravil Rožnovu Bernátek – 0:5. Po jednom z rohů upravil čestným úspěchem na konečných 1:5 Bortl. Branky: 7. Bortl – 10. a 22. David Červenka, 17. Haloda, 40. Hrnčiřík, 64. Bernátek. Rozhodčí: Zicháček. Diváků: 100. Rožnov p. R.: Randus – Bortl, Karban, Balejík, Marek Talpa – Lukáš Maléř, Jakub Maléř, Bolcek, Žitník – Michal Maléř, David Talpa. (Střídali: Šimek, Kubáň, Hrůzek). Luhačovice: Jelínek – Haloda, Košářek, David Červenka, Ondřej Červenka – Hrnčiřík, Ševčík, Bernátek, Rejda – Kořenek, Liška. (Střídali: Mejzlík, Bartoš, Polách, Pešek).

HOLEŠOV – BYSTŘICE P. H. 1:4 (1:2)

Derby zápas přilákal do ochozů velmi pěknou návštěvu a od začátku viděli úvodní aktivitu domácích. Jejich převaha byla korunována brankou Bartáka v 19. minutě. Inkasovaná branka soupeře zdravě vyburcovala a iniciativa se přenesla na stranu hostí. Jejich převahu využili ve 30. minutě Matějka a ve 34. min. Krajcar. Domácí chtěli po přestávce s výsledkem něco udělat, ale v rozletu je přibrzdila třetí inkasovaná branka v 50. minutě z kopačky Kušíka. Hosté byli pány na hrací ploše a jejich výhru pojistil v 66. minutě opět Krajcar. Branky: 19. Barták – 30. Matějka, 34. Krajcar, 50. M. Kušík, 66. D. Krajcar. Rozhodčí Krajča, 300 diváků. Holešov: Krejčí – Bačík, Charuza, Mrhálek, Roubalík, Zlámal, Lomaka, Matulík, Olša, Barták, Münster. Střídali: Marek, Sumec, Košina. Bystřice p/H.: Trochta – Šenovský, Zezulka, Matějka, Zámorský, Tureček, Dostál, Kušík M., Krajcar, Šindelek, Kotas P., Střídali: Dluhoš, Suchánek, Sadil, Kotas J.

KATEŘINICE – PROVODOV 3:0 (0:0)

Domácí zaslouženě Provodov přehráli a konečná porážka je pro hosty ještě milosrdná. Po opatrném úvodu si Kateřinice vytvořily dvě šance Cahlíkem a Olšákem, kteří je ale neproměnili. Hosté poprvé zahrozili ve 22. minutě, ale Petrnek šanci Chalupy lapil. Pak se předháněli domácí útočníci Šrom s Válkem, kdo spálí větší šanci, ale do poločasu branka nepadla. Do druhého poločasu nastoupil hrající trenér Kateřinic Novosad a hra jeho svěřenců se zpřesnila. V 59. minutě vysunul Novosad Šroma, ten unikl jak svému obránci, tak udělal i kličku brankáři a do prázdné branky otevřel skóre – 1:0. Hned po rozehrávce mohl Šrom přidat druhou branku, ale mířil těsně vedle. A do třetice Šrom, v 64. minutě hlavičkoval po akci Válka těsně vedle šibenice. V 65. minutě se Máčala jen ohlédl za přímým kopem Novosada, který těsně minul jeho branku. V 68. minutě se kolem Bůžka prohnal Válek a nekompromisně zajistil domácím dvoubrankové vedení – 2:0. V 78. minutě mohl Provodov zápas zdramatizovat, ale po obrovském závěru a střelách Chalupy s Helebrantem se skóre neměnilo. V 85. minutě po své předchozí zahozené šanci ukázal čich na branky střídající Peredarjuk a po samostatném úniku a střele podél brankáře stanovil konečný výsledek zápasu na 3:0. Branky: 59. Šrom, 68. Válek, 85. Peredarjuk. Rozhodčí: Cacula. Diváků: 120. Kateřinice: Petrnek – Ondra (46. Novosad), Kuzník, Martin Olšák, Zubík – Kašpar, Kotrla, Sviták, Cahlík – Válek, Šrom (75. Peredarjuk). Provodov: Máčala – Bůžek, Helebrant, Josefík, Kříž – Malaník (70. Burša), Chaluoa, Gargulák, Hnilo – Beňo, Ulman.

VIGANTICE – BORŠICE 4:2 (3:2)

Domácí odčinili porážku z prvního kola. Dvě gólové akce předvedla v úvodu útočná dvojice Kučera, Růčka. Neudeřili a hosty dostal do zápasu aktivní a rychlonohý Zelinka. Jeho první šance přišla ve 20. minutě. O sedm minut později rozjel první akci, která vedla k brance Kučery, Náměstek uvolnil Mydla a „vigantický Lafata" se nemýlil – 1:0. Dobrý zápas hrál dravý mladík Růčka. Ve 30. minutě zahrál na roh dezorientovaný Kulišťák a Zelinka po něm srovnal na 1:1. V 35. minutě korunoval svoji aktivitu po akci Náměstka Růčka – 2:1. Tři minuty před pauzou to vypadalo na jasný zápas, to po centru Zetochy mířil přesně pod nohy brankáře Kučera – 3:1. Jenže ve 43. minutě pokazila brejk dvojice Kulišťák, Růčka a rychlík Zelinka připravil kontaktní branku pro Dufka – 3:2. Po přestávce tempo hry opadlo. V 50. minutě přesto po akci Kučery hlavičkoval Kulišťák koníčkem těsně nad. Hosté měli potom tři nebezpečné akce k vyrovnání. V 55. minutě hledal Náměstek Růčku, jeho nůžky byly efektní, ale ne efektivní. V 82. minutě napadala dvojice Kulišťák, Růčka hostujícího stopera a Radek Růčka přetavil výborný výkon ve svou druhou branku – 4:2. Branky: 27. Mydlo, 35. a 82. Růčka, 42. Kučera – 30. Zelinka, 43. Dufek. Rozhodčí: Zpěvák. Diváků: 150. Vigantice: Slovák – Frydrych, Bolf, Matůš (60. Polách), Kožušník – Zetocha (75. Bolcek), Mydlo, Náměstek, Kulišťák – Kučera, Růčka (85. Mohyla). Boršice: Remeš – Hromada, Martinec, Horák, Vlček – Konrád, Dufek, Činčala, Ohnutek – Kopčil, Zelinka. Střídali: Mušálek, Dušan Klvaňa, Tomáš Klvaňa, Kučík.

FRYŠTÁK – CHROPYNĚ 2:1 (0:1)

Podruhé se domácí tým představil na vlastní půdě a v sestavě mohli už nastoupit J. a T. Křenkové. V první půli byla k vidění opatrná hra obou mužstev, hosté dobře kombinovali, ale jejich akce končily na dobře organizované obraně Fryštáku. Do vedení šla Chropyně v 11. minutě, kdy se střelou zpoza šestnáctky trefil Kutňák. Domácí se snažili o vyrovnání, ale šance T. a J. Křenka gólem neskončily. Po přestávce se oba celky častěji dostávaly do šancí, ale úspěšní byli pouze domácí, v 51. minutě vyrovnal stav J. Křenek a v 64. minutě otočil výsledek T. Křenek. V dalším průběhu se i přes několik šancí skóre již nezměnilo, a domácí se tak dočkali první výhry v krajském přeboru. Branky: 51. J. Křenek, 64. T. Křenek – 11. Kutňák – Rozhodčí Březáček, 200 diváků. Fryšták: Balažík – Kolář, Krhutek, Hrnčiřík, Křenek T., Hubáček, Valášek, Křenek J., Petráš, Skalička, Popela. Střídali: Bednařík, Rudolf, Gajdůšek, Doležal. Chropyně: Večeřa – Látal, Buksa, Urubek, Vaňhara, Bartůšek, Odstrčilík, Strašák, Grmela, Kutňák, Hrabal. Střídali: Štěpánek, Křižan.

VIZOVICE – V. KARLOVICE 2:4 (2:1)

Nováček měl v první půli mírnou převahu, kterou využil v 11. minutě Velevem, který potrestal zaváhání hostující obrany. Podruhé se skóre měnilo ve 27. minutě, kdy se po pěkném nacvičeném signálu prosadil Dubec. O pár minut později postupoval sám na brankáře Velev, ale branka z toho nebyla. Ta padla ve 39. minutě na druhé straně, když se z penalty nemýlil Škrobák. Po přestávce hosté dokonale otočili výsledek, Karlovičtí byli důraznější před brankou soupeře a v 54. minutě se opět prosadil Škrobák a v 63. minutě strhl vedení na stranu hostí Vrážel. Na straně domácích byl nejblíže k vyrovnání Valenta, ale jeho střela orazítkovala jen břevno. V 88. minutě se podruhé prosadil hostující Škrobák, a dal tak definitivní pojistku výsledku. Branky: 11. Velev, 27. Dubec – 39. a 88. Škrobák, 63. Vrážel. Rozhodčí Mejzlík, 150 diváků. SK Vizovice: Pavelka – Dubec, Dvořák, Novák, Valenta, Velev, Fojtík, Krejčí, Foltýn, Polách, Sviečka. Střídali: Sokol, Laciga. Vel. Karlovice: Maliňák J.– Zeť, Kučera, Vašut, Podešva, Melichařík, Křenek, Červenec, Pavelka, Maliňák P., Škrobák. Střídali: Vrážel, Mazáč, Mikula.

1. Vel. Karlovice 2 2 0 0 7:2 6
2. Luhačovice 2 2 0 0 6:1 6
3. Bystřice p. H . 2 2 0 0 6:1 6
4. Kateřinice 2 1 1 0 5:2 4
5. Spytihněv 2 1 1 0 4:1 4
6. Morkovice 2 1 1 0 3:1 4
7. Vigantice 2 1 0 1 4:5 3
8. Fryšták 2 1 0 1 2:3 3
9. Provodov 2 1 0 1 3:5 3
10. Boršice 2 0 1 1 4:6 1
11. SK Vizovice 2 0 0 2 2:5 0
12. Holešov 2 0 0 2 3:7 0
13. Chropyně 2 0 0 2 1:5 0
14. Rožnov p. R. 2 0 0 2 1:7 0

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU