Papírově nejlehčího soupeře mají mladí ševci, kteří vyrážejí na hřiště posledního týmu tabulky. Sami si přitom 
v tabulce hodně polepšili. „Úplnou jistotu však ještě nemáme. Zbývá pět kol a stát se může cokoliv. Nechceme proto nic ponechat náhodě a do Líšně pojedeme s cílem zvítězit 
a navázat na předchozí zápasy, které se nám vydařily herně 
i výsledkově," připomíná trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach tři výhry svého mužstva v řadě. Právě dnešní duel v Líšni by mohl dát mladým ševcům zřejmě definitivu. Brněnský tým momentálně okupuje poslední příčku tabulky a proti juniorce Zlína má pravděpodobně poslední šanci vzepřít se svému sestupovému osudu.

„Asi je to opravdu jejich poslední příležitost vrátit se do hry o záchranu. Určitě udělají pro dobrý výsledek maximum, budou bojovat jako o život, čemuž nahrává i terén, který není v Líšni úplně optimální. Na druhou stranu psychika taky vykoná své, soupeř je pod tlakem a my bychom toho mohli využít. Fotbalovými zbraněmi a přesnými kombinacemi bychom měli jejich nasazení a bojovnost eliminovat," dodává Švach.

Čtrnáctá Hanácká Slavia Kroměříž hostí dvanáctou Ostravu B. Hanákům se doma 
s rezervou Baníku daří. Třikrát v řadě vyhráli a nedostali ani jeden gól. „Nemyslím si, že by Ostrava B neměla kvalitu, vždyť v minulém kole porazila Hlučín výrazně 4:0. Venku toho hosté sice moc nenahráli, ale na to nemůžeme hledět," varuje trenér Kroměříže Jaroslav Baďura.

Kroměříž dělí od poslední Líšně už sedm bodů a proti Ostravě B by měla náskok zvýšit. Hosté jsou venku téměř neškodní. Na hřišti soupeře vyhráli naposledy v květnu loňského roku. Od té doby venku patnáctkrát v řadě nevyhráli. Navíc jsou nejhůře střílejícím týmem soutěže.

„Rezervy jsou nevyzpytatelné. Budeme muset řešit problém s potrestanými hráči. Kvůli žlutým kartám nebudou moct nastoupit Janoštík a Handl. Máme však snad dost široký kádr, abychom si s tím poradili. Musíme vycházet z výkonu ve druhém poločase se Slováckem B. Rádi bychom si ještě vylepšili postavení v tabulce," přiznal Baďura.

S cílem pokusit se zastavit propad tabulkou jedou hráči Hulína do Jihlavy, kde nastoupí proti místní rezervě. Hráči Spartaku procházejí krizí, když venku desetkrát 
v řadě nevyhráli a v posledních čtyřech kolech inkasovali patnáct gólů. „Hráčům jsem dal v pondělí volno, aby se dali psychicky dohromady. Je to všechno o hlavě. Kluci rozhodně nezapomněli hrát fotbal. V poslední době však vstupujeme do zápasu s obavou, jak dlouho vydržíme udržet čisté konto," zdůraznil hulínský trenér Josef Pospíšil.

Jihlava B rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům Hulína. Od roku 2002 se soupeři střetli sedmkrát a ani jednou Spartak nevyhrál. „O každé juniorce bych mohl říct, že je pro nás neoblíbená. Z posledního zápasu jsme si odnesli docela dost šrámů, takže uvidíme, jak to bude se zdravotním stavem některých hráčů. Pomohlo by nám, kdybychom konečně venku udrželi čisté konto," doplnil Pospíšil.

Rehabilitovat se za druhý poločas zápasu s Kroměříží. 
S tímto cílem půjdou fotbalisté Slovácka B do dnešního souboje v Hlučíně. S Hanáky totiž vedli v neděli už 3:0, přesto nakonec pouze remizovali 3:3. „Ztracené body musíme nahradit právě v utkání v Zábřehu. Jedeme si tam minimálně pro bod, raději ale samozřejmě budu za tři," pousmál se trenér hradišťské juniorky Jan Palinek.

Ten přiveze na hřiště devátého celku tabulky MSFL velmi silnou sestavu. V té sice bude chybět Vít Valenta, který si s Kroměříží poranil lýtko, kouč ale může počítat s jinými tvářemi z A-týmu. K celé řadě nadějných mladíků se totiž připojí trio Mezlík, Daníček 
a Pavelka. „Zatím jsem měl 
s fluktuanty z prvního mužstva jen samé pozitivní zkušenosti. Vždycky přistoupili k utkání zodpovědně, makali naplno. Věřím, že tomu tak bude i tentokrát," přeje si Jan Palinek.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU