O mnohém napoví hned prvních pět jarních kol. Ševci se představí v Liberci, s Plzní, v Karviné, v derby se Slováckem a na Spartě.

„Je to tak. Máme těžký start. Někdy je to takové hop nebo trop, ale já věřím, že zabodujeme, pomůžeme si v sebevědomí a dokážeme se udržet v horní skupině,“ dodal 60letý kouč.

V Liberci se jeho svěřenci poperou s úderem dnešní 17. hodiny. Soupeř je trochu neznámou, protože v zimě překopal celý kádr.

„Viděli jsme zahraniční utkání Liberce, ale hráči tam pořád přicházeli, takže to byl trochu galimatyáš. Víme zhruba, jak by mohla vypadat jeho sestava na sedmi osmi místech. Je to ale hlavně oříšek pro trenéra Trpišovského, který z toho má možná sám zamotanou hlavu,“ glosoval Páník.

Každopádně ať bude složení Severočechů jakékoliv, se svým týmem se bude mít na velkém pozoru.

„Kádr Liberce je výborný, mužstvo se bude lepšit zápas od zápasu. Věřím, že my můžeme využít toho, že ještě není pospolu delší čas a teprve si na sebe zvyká,“ nabídl svůj pohled.

Zlínský odborník tak značné starosti s přeskupením týmu, jakým čelí Jindřich Trpišovský, nemá. K jeho spokojenosti nedošlo ve Zlíně k žádnému zimnímu výprodeji. Hostování jen ukončili náhradní brankář Tomáš Holý, útočník Haris Harba, na ukončení smlouvy se s klubem dohodl forvard Marko Jordan a do Plzně za pochopitelných podmínek přestoupil obránce Tomáš Hájek. Management Zlína záhy získal gólmana Milana Švengera, stopera Zorana Gajiče a útočníka Jeana-Davida Beauguela.

„Jsem rád, že přišli dva hráči, které jsme měli vytipované, a že jsme našli také kvalitního brankáře. Věřím, že budou adekvátními náhradami a že s nimi dokážeme bojovat v první pětce,“ řekl Páník.

Největší naděje vkládají fanoušci do Jeana-Davida Beauguela, ovšem francouzská věž ještě není stoprocentně připravená.

„Měl nějaké bolístky, nebyl herně vytížený a to potom tělo není v optimálním stavu. Vidím to však jen jako otázku času, kdy se srovná. Kondiční dispozice má David obrovské. Nebudu nyní prozrazovat, jestli nastoupí hned od začátku, nebo až v průběhu hry,“ sdělil zkušený stratég.

Stejně se zachoval také v druhé otázce, která všechny zajímá. A totiž jestli gólman Stanislav Dostál zůstane na pozici jedničky před novým konkurentem. Trenér Bohumil Páník jen vzkázal, že je rozhodnutý, kdo bude stát v bráně.