„Nevím, jestli mám lepší formu, nerad sebe hodnotím. Nechci se s ním konfrontovat, nicméně člověka to potěší, když jej kouč přirovná k jednomu z nejlepších českých obránců," líčil ostýchavě 27letý rychlonohý hráč slovenské národnosti.

Připomíná vám kabina pojmenování a hecuje vás před prvním přímým setkáním s ještě donedávna českým reprezentantem?

Už to ochladlo. Tehdy ve druhé lize to vzniklo chvíli poté, co jsem se překvapivě objevil na bekovi, tak si z toho kluci dělali srandu. Ale já jsem teď přemýšlel, že si s Limberským vyměním dres po zápase, tak uvidíme. (smích)

Přes počáteční porodní bolesti jste se na místě krajního obránce dostal do výborné formy. Objevil jste v sobě nějaké skryté schopnosti?

Když mě na pozici trenér zařazoval, tvrdil, že spoléhá na to, že mě nikdo neoběhne. Má mě za rychlostní typ a bek mi měl prospět. Já jsem si na post přinesl z ofenzivní hry „srandičky", rád si hraju s míčem, a jelikož také vím, jak se útočící fotbalisté většinou zachovávají, tak si je někdy zaseknu. Z toho už trenér občas odpadává. (smích) Ale holt už jsem takový.

Naposled proti Jablonci jste si zase po čase vyzkoušel hru záložníka. Jak vyzní vaše pocity z obou pozic, kde byste chtěl nastoupit v Plzni?

Návyky v obraně se mi už dostaly pod kůži, tak bych tam raději zůstal. V záloze jsem musel přepnout, je to jiné, nicméně vůbec mi to nevadí ani v ní. Pomůžu mužstvu tam, kde bude chtít trenér.

Je pro vás zítřejší utkání na půdě mistrovského týmu největším na podzim?

Z hlediska tabulky určitě ne, ale ta motivace pro nás hráče je obrovská. Moc se na zápas těšíme, bude i v televizi, což je super. Plzeň patří dlouhé roky mezi českou špičku, takže duel bude náročný, nicméně doufám, že se s ním dobře popasujeme. Nemůžeme si dovolit cestovat s poraženeckou náladou, jedeme urvat minimálně bod.

Plzeň opět bojuje o samotné čelo soutěže se Spartou. Který tým je dle vás momentálně lepší?

Fotbalově stavím výš Plzeň. Hraje kombinačně, ťuká si balon. Je to taková česká Barcelona. Co jsme viděli na videu, tak se máme na co „těšit".

Jak jí lze čelit?

Musíme se soustředit sami na sebe, odmakat, odběhat celý zápas a nevypustit jediný souboj, protože to dokážou potrestat. Vedle toho musíme na boku dostupovat hráče, aby hned nemohli centrovat, a také je potřeba soupeři nenechávat prostor na kreativní hru.

Během reprezentační přestávky jste zažil radost, neboť Slovensko poprvé postoupilo na mistrovství Evropy. Ve Francii se na něm představí i Česká republika, tak jak to budete mít s fanděním?

Budu přát oběma. Kdyby se spolu utkaly ve skupině, tak by to bylo zajímavé, ale určitě bych v takovém případě držel pěsti našim. (úsměv)