Vedení klubu muselo s koncem sezony při odmítnutí postupu lídra z Kněžpole řešit příjemný problém, o to překvapivější ale verdikt pak vydalo. „Po zralé úvaze jsme účast v přeboru odmítli. Po méně úspěšných sezonách, kde jsme bojovali hlavně o záchranu, je potřeba klub a kádr po všech stránkách stabilizovat. Proto se bezhlavě neženeme do župy. Musíme se řádně připravit, abychom mezi krajskou elitou nehráli pouze epizodní roli," vysvětlil předseda klubu Petr Venený, podle kterého za odmítnutím nebyly finance. „Pokud se nám letos podaří soutěž vyhrát, již by našemu postupu nic nemělo bránit," potvrdil.

O vysokých ambicích mladcovské kopané na začátku sezony svědčí fakt, že kvalitní kádr v čele s úspěšným trenérem Janem Křapou zůstal prakticky pohromadě. „Pouze Petr Koiš bude půl roku absentovat, neboť odjel na studijní stáž do Finska," upřesnil kouč, který proto žádné posily ani nehledal. „Kádr jsme doplnili jen o tři dorostence."

V přípravě na nový ročník Mladcová sehrála tři kvalitní duely s celky z krajského přeboru (Slušovice 0:4, Vsetín 4:1, Provodov 2:5) a v generálce na penalty v rámci pohárové soutěže vyřadila Fryšták. „Herně to ještě nebylo podle mých představ, ale z důvodů dovolených a pracovních povinností jsme nebyli v nejsilnější sestavě. V poháru nemáme ambice, je to pro nás zpestření přípravy a sezony," doplnil Křapa, jehož výběr ve 2. kole poháru čeká 22. srpna Nedašov.

Jak na tom opravdu jeho tým je, prověří úvodní čtyři kola, kdy se představí hned třikrát na půdě soupeře. „Los nám nepřál, na druhou stranu pokud úvod zvládneme, jako se nám to povedlo na jaře, můžeme se dostat na úspěšnou vlnu," přeje si kouč, kterého samozřejmě mrzí červnové zamítavé stanovisko vedení klubu k možnému postupu. „Všichni jsme si jej přáli, ale rozhodnutí vedení respektujeme," konstatoval Křapa, který se samozřejmě se svými svěřenci pokusí dostat na samý vrchol skupiny B. „Nebude to lehké, neboť přibylo hodně nových celků. Určitě budeme chtít hrát špici soutěže, ale jestli to bude stačit na první místo, se teprve uvidí," dodal Jan Křapa.