Bývalá průměrná úroveň klubu je jedna věc. Avšak 21letého stopera ani samotného nenapadlo, že by si evropský pohár mohl někdy vyzkoušet. Vždyť o tom neměl pořádně ani jak snít, když na rozdíl od jiných mladých fotbalistů nesledoval přenosy z Ligy mistrů, respektive z Evropské ligy.

„Viděl jsem tak poslední tři finále Ligy mistrů. Neuměl jsem si představit, že bych si poháry zahrál a ještě k tomu ve Zlíně. Možná mi stále nedochází, co se děje,“ kroutí Bačo hlavou.

Před novou zkušeností necítí nervozitu, spíše je velmi natěšený. Ale že by z přemíry pozitivních emocí nemohl spát, to zase ne.
„S tím jsem měl problémy před prvním ligovým startem,“ reagoval pohotově.

Velký svátek se dotýká i rodiny skromného mladíka. Jeho cestu sleduje a prožívá.

„Rodina mě hodně podporuje. Je to se mnou nahoru dolů. Když jsem se před měsícem zranil, vypadalo to všelijak. Teď jsem však stoprocentně zdravý a existuje reálná šance, že bych v Evropské lize mohl dostat příležitost,“ raduje se Bačo.

Lístky na Evropskou ligu Zlína stále v prodeji
Lístky na Evropskou ligu Zlína stále v prodeji

„POKUD NASTOUPÍM, BUDE TO NEJVĚTŠÍ ÚSPĚCH“

O místo v sestavě pro duel s Tiraspolem si řekl opravdu nahlas. V ligovém utkání s Teplicemi nastoupil po zranění poprvé od začátku a podal vynikající výkon.

„Pokud to zítra vyjde, bude to pro mě ten největší úspěch. A když na mě trenér neukáže, nic se nestane. Budu pořád pokračovat v poctivém tréninku,“ dodal rodák z Brumova.

Mimochodem, v sobotu dostal přednost před zkušeným Josefem Hnaníčkem. Zdánlivě situace, kdy starší parťák bude naštvaný. Ale Hnaníček se nechal slyšet, že místo Bačovi moc přál.

Ilustrační foto.
Mistrovská kopaná ve Zlínském kraji

„My jsme dobří kamarádi, pocházíme skoro ze stejného města. Jak přeje Pepa mně, tak přeji já jemu,“ doplnil talentovaný obránce.
Bačo má slibně našlápnuto do velkého fotbalu, jen jeho rozvoj brzdí zranění. Co ovšem ztratil na nich, můžou mu vynahradit následující tři pohárové měsíce. Naskýtá se mu jedinečná šance zaujmout evropské skauty a udělat krok směrem k vysněné anglické lize, kde fandí Liverpoolu.

„Takto nad tím ale nepřemýšlím. Nejdřív se chci prosadit ve Zlíně,“ zahání mimořádné lákadlo.

Koncentraci teď upíná k zítřejšímu souboji s moldavským Šeriffem Tiraspol. Ševci jim zahájí historickou pouť v základní skupině Evropské ligy a cíl je zřetelný.

„Fotbal hrajeme proto, abychom vyhrávali a měli zážitky,“ usmál se Ondřej Bačo.

Bude je sbírat přímo na hřišti a dojde mu, co se děje?

David Hubáček uzavřel ve 40 letech úspěšnou kariéru. Foto: Dalibor Michalčík
Tiraspol? Vzpomínka je hořká, přiznal David Hubáček