V klidu může být jen béčko Slovácka, které hostí Břeclav.

Hulínské fotbalisty čeká v neděli ve Žďáru nad Sázavou (14 hodin) utkání podzimu. Střetnou se zatím dva nejhorší týmy MSFL. Domácí mají po třinácti zápasech dva body. Spartak, který má o utkání méně, nasbíral zatím bodů sedm. Před týdnem vinou počasí hulínští fotbalisté nehráli domácí zápas s Hlučínem, a měli tak čas dát se zdravotně trochu dohromady.

„Začal už trénovat Laciga a doufám, že bude dostatečně připraven, aby mohl do zápasu naskočit. Snad nám to na hřišti pomůže. Kolem Lacigy se točí hra ve středu pole a věřím, že s jeho návratem se naše hra zvedne. Bohužel Ševela je po operaci a na podzim už do bojů nezasáhne," řekl hulínský trenér Jindřich Lehkoživ.

Ve Žďáru na sebe narazí dva nejhorší útoky soutěže. Domácí dali jen sedm branek, Hulín o čtyři víc. „Když dokážeme utkání vyhrát a potvrdíme to v dohrávce doma, přiblížíme se dalším čtyřem mužstvům. Pro Žďár je to také rozhodující zápas, takže nás nečeká nic lehkého," zdůraznil Lehkoživ.

Čtrnáctá Kroměříž dnes (14 hodin) hostí nováčka z Orlové, kterému patří v tabulce osmá příčka. Hanáci mají za sebou sérii čtyř porážek a doma nasbírali méně bodů než Orlová venku.

„Sráží nás problémy v útočné fázi. V Břeclavi jsme hráli dobrý fotbal a budeme chtít navázat na výkon, který jsme tam předvedli. Efektivitu prostě musíme zlepšit. To je jediná cesta k bodům. Když jako první inkasujeme, už se nedokážeme vrátit do zápasu," přiznal trenér Kroměříže Jaroslav Baďura.

Orlová je sice nováčkem soutěže, ale zatím vystupuje velmi sebevědomě. Venku už dokázala dvakrát vyhrát a dvakrát remizovat.

„Trenér Vlk si k sobě přetáhl hráče z Vítkovic, takže Orlová je nováčkem jenom na papíře. Zkušenost je určitě na straně hostů. Navíc nebudeme kompletní. Problémy mají oba gólmani, takže do branky půjde asi Marák. Chybět bude Klabal, naopak se vrací do sestavy Budín. Jsme v situaci, kdy musíme doma naplno bodovat, jinak se ze špatné situace nedostaneme," dodal Baďura.

Další těžká zkouška čeká v neděli dopoledne (10.15 hodin) na fotbalisty Slovácka B. V minulém kole dostali hradišťští mladíci lekci od lídra tabulky z Třince (7:0), teď přivítají na domácím hřišti v Kunovicích třetí Břeclav.

„Soupeř je nesmírně kvalitní a úspěchem by asi byl i zisk bodu. Přesto ale otevřeně říkám, že chceme vyhrát. Do konce podzimu totiž potřebujeme získat co nejvíc bodů, abychom měli v zimě klid na práci," přeje si trenér Jan Palinek.

Ten sází na to, že se jeho mužstvo proti Břeclavi vypne k nadstandardnímu výkonu.

„Soupeř má v týmu spoustu hráčů, kteří prošli Slováckem, takže to bude prestižní bitva. I když se budeme muset obejít bez posil z A-týmu, který hraje až v pondělí, věřím, že to zvládneme," dodal kouč Slovácka B.

To juniorka Zlína by dnes odpoledne (14 hodin) brala z Hlučína jakýkoliv bodový zisk. Slezané v dosavadním průběhu soutěže prohráli na vlastním trávníku pouze jednou a proti mladým ševcům jsou velkým favoritem.

„Hlučín patří stabilně mezi první pětku MSFL, opírá se o některé starší hráče s druholigovými zkušenostmi, ale dává hodně prostoru i mladým klukům a talentovaným odchovancům z vlastní líhně. Navíc doma neprohrává, takže nic lehkého nás u něj rozhodně nečeká," má jasno kouč třetiligové juniorky Zlína Jaroslav Švach.

Pokud by však mladí ševci navázali na výkon z předchozího domácího střetnutí proti Zábřehu, v němž zvítězili, nebyli by bez šancí ani v Hlučíně.

„Opravdu šlo o kvalitní a oboustranně divácky atraktivní duel. Výborný výkon jsme konečně dokázali podpořit také úspěšným výsledkem a od toho se budeme chtít odpíchnout," pokračuje trenér zlínské juniorky.

Zároveň ale připouští, že v obměněné sestavě kvůli termínovému střetu s druholigovým zápasem A-mužstva to nebude jednoduchý úkol. „Přesto věřím, že se o dobrý výsledek popereme. Jakýkoliv bod by pro nás byl úspěchem," říká Švach.