„Ani to nevnímám. Spíš jsem řešil to, že jsme měli vyhrát v základní hrací době. A nic se mnou nedělá ani, to že se o tom píše všude na světě," zůstal chladným trenér Baťova Jiří Sotolář.

Fotbalové dějiny již přijaly výsledek 22:21 pro jeho tým. Do pátku 3. června 2016 byl nejdelším zaznamenaným penaltovým maratonem duel Namibijského poháru mezi KK Palace a Civics, který v roce 2005 vyhrál domácí tým 17:16 po 48 pokusech.

Fryšták se stal mediálně známým už podruhé v rozehrané sezoně. Na podzim se o to postaral nahý fanoušek, jenž vběhnutím na hřiště přerušil mistrák v domácím prostředí. „Konečně jsme se blýskli i po sportovní stránce. Letošní ročník máme tedy hodně pestrý," pokyvuje hlavou předseda Fryštáku Vratislav Rudolf, jehož tým měl třikrát mečbol. Za stavu 4:4, 11:11 a naposledy při skóre 14:14.

Hvězdou Baťova se stal dorostenec v brance Hubert Dvořák, který si odbyl premiéru a lapil jednu penaltu. Druhá Hřebačkova rozhodující šla mimo tři tyče. „Velká pochvala, že to zvládl," vzkázal Sotolář.

Kvůli nekonečnému penaltovému rozstřelu musel šéf fryštácké kopané odvolat plánovanou grilovačku. „Říkal jsem si, že když se do dvacáté série nerozhodne, vyrazím. Nakonec jsem doma všechny přesvědčil odložit párty o den a nervák si užít do konce," směje se s odstupem času šéf.

Zcela odlišné pocity ale prožíval Sotolář. Aby ne, když utkání pod umělým osvětlením začínalo o půl sedmé večer a skončilo po deváté, poté co rozhodující penaltu proměnil domácí Petr Janovský. Naopak fryštácký Hřebačka selhal. „Už jsem chtěl domů. To jsme řešili v tom rozstřelu hlavně to, kdy už to skončí. Neužíval jsem si to. Pak už ani v podstatě nešlo o to, kdo vyhraje, ale aby to už skončilo," nechápal Sotolář.

Fryšták se přitom v penaltových rozstřelech trápí. Během dvou sezon, co každý zápas musí znát vítěze, totiž v „loterii" uspěli jen jednou. „Asi máme špatnou psychiku. Kluci penalty trénují, ale v mistrácích jim to nejde, prostě je neumíme. V pátek jsme měli čtyři mečboly, už jsem věřil, že to konečně zlomíme, ale opět jsme dopadli jako sedláci u Chlumce," krčí rameny šéf a jeden z asistentů hlavního trenéra Ivo Světlíka, jenž svým hráčům v pátek nevyplatil prémie. „Výjimečně je kvůli protažení zápasu dostanou až v úterý po tréninku. Ale i když kluci hráli déle, kalorné navíc nedostanou," dodal s úsměvem.