„Na podzim jsme již doma poztráceli spoustu bodů i s papírově slabšími protivníky, na jaře si už něco takového nemůžeme dovolit. Je naší povinností předvést kvalitní výkon, zlepšit ofenzivu a vstřelit nějaký gól, protože bez gólů se nevyhrává," jde do zápasu s jasným cílem trenér zlínské juniorky Jaroslav Švach.

Naráží tím především na ofenzivní sterilitu svých svěřenců ve středečním duelu proti aktuálně druhému Třinci, který skončil výhrou Slezanů 1:0.

„Směrem dozadu jsme zápas proti favoritovi zvládli a z toho můžeme vycházet. Výrazné zlepšení naopak očekávám u všech hráčů, kteří mají na starosti útočnou fázi. Potřebujeme si vytvořit mnohem víc šancí než proti Třinci a některé z nich také proměnit, aby tři body zůstaly v neděli doma," plánuje zlínský kouč.

To Hanáci přijedou na Letnou přece jen v lepším rozpoložení. Jedno vítězné derby už totiž mají za sebou, když minulý týden doma otočili utkání s Hulínem. „Nálada v kabině se pochopitelně zvedla, psychika týmu šla také nahoru a věřím, že herní vzestup potvrdíme i ve Zlíně," přeje si kroměřížský kouč Jaroslav Baďura.

Zatímco mladí ševci budou muset oželet některé fotbalisty, kteří odcestují s druholigovým áčkem do Čáslavi, hosté nasadí ofenzivní zbraň v podobě nejlepšího střelce zimní přípravy Davida Handla. Ten proti Hulínu absentoval kvůli žlutým kartám.

„Měl by nám pomoct. Se zlínským béčkem se nám v poslední době příliš nedařilo, teď to snad zlomíme," pokračuje trenér Hanáků.

I on připouští, že výsledek zápasu bude mít zásadní vývoj na tabulkový vývoj.

„Nedíváme se ani tak na to, že hrajeme s regionálním sousedem, spíš se soustředíme na to, že hrajeme se sousedem v tabulce. Z našeho pohledu je škoda, že Zlín neuhrál ve středu něco proti Třinci. Tlak na výsledek tak bude z obou stran asi veliký, proto ani jeden mančaft zatím moc bodů neposbíral," tuší Baďura.

Zítřejší utkání začíná na Letné v 10.30 hodin. Na podzim vyhráli žlutomodří na hřišti Hanáků 2:0.