V přípravě to přitom vypadalo všelijak. Gajič několikrát zachyboval a nad jeho výkony se vznášel otazník. Do mistrovské soutěže ale stačil svou hru vypilovat.

„Přišel jsem z klubu (Bohemians 1905), kde se hrálo jiným způsobem. Člověk si na nové věci musí zvyknout. Trenéři, Kuba Jugas, Lukáš Pazdera, Robo Matejov, Diego Živulič, Standa Dostál, no prostě všichni kolem mi s tím pomohli,“ podotkl.

NEŠŤASTNÝ JEN ZÁSAH SE SLOVÁCKEM

Při nepříjemném momentu asistoval skromný fotbalista pouze v posledním duelu proti Slovácku. Po centru Šumulikoského donutil k zákroku vlastního brankáře Dostála, ale odražený míč stejně hosté zásluhou Navrátila poslali do sítě.

„Bylo to nešťastné. Udělal jsem, co jsem mohl, jenže jsem balon hlavou dokázal jen líznout. Věděli jsme, že Šumulikoski rozdává takové přihrávky, centr byl fantastický,“ uznal Gajič.

Přesto ševci i s brankou v derby inkasovali ve čty-řech utkáních pouze dvakrát, což napovídá tomu, že si obránci a celkově defenziva mužstva sedí.

„Jsem za to rád. Doufám, že budeme nadále málo inkasovat, to je moje práce. A musíme vyhrávat,“ připomněl jeden ze tří Balkánců v týmu.

Výsledky tým v poslední době trápí. Dva závěrečné duely na podzim prohrál, jednou odešel ze hřiště poražen na jaře a třikrát v odvetách remizoval.
„Vypadá to špatně, ale podle mě jsme v každém utkání měli víc šancí než soupeř. Chyběl nám jen ten gól. Na současných terénech je ovšem opravdu těžké dávat víc branek,“ nabídl Gajič svůj pohled.

Věřívšak, že v nadcházejícím souboji to přijde. Zlínští fotbalisté se zítra od 20.15 představí na Spartě a z pátého místa se na ni budou snažit dotáhnout. Na třetí pozici jsou Pražané o čtyři body vpřed.

„Vnímáme to, že máme tuto příležitost a chceme ji využít. Jedeme na Spartu vyhrát,“ prohlásil Gajič bez ostychu a s úsměvem doplnil důvody sebedůvěry. „S Plzní jsme doma ukázali sílu, byli jsme lepší a Plzeň je silnější než Sparta. Tak proč bychom si nevěřili?“ ptá se.

NA SPARTĚ UŽ JEDNOU ASISTOVAL NA GÓL

Složitější to pro ševce může být vzhledem k tomu, že soužící se soupeř v úterý vyměnil trenéra. Duo Holoubek – Požár nahradil na lavičce bývalý reprezentační kouč Petr Rada.

„Neznám jej. Spartě změna přinese impulz, na druhou stranu čelí velkému tlaku. Má hodně fanoušků a musí mít výborné výsledky,“ upozornil Gajič.
Na stadionu dvanáctinásobného českého mistra se levonohý fotbalista představí podruhé. První zkušenost má výbornou – 30. dubna 2015 vybojoval s Bohemkou bod za remízu 1:1, přičemž u gólu klokanů asistoval. Nahrál na něj útočníkovi Elvisi Bratanovičovi.

„Je to pěkná vzpomínka. Bylo by hezké asistenci zopakovat,“ potvrdil dobře naladěný Zoran Gajič.

Podaří se mu to a budou fotbalisté Fastavu slavit první jarní vítězství?