V. OTROKOVICE – BLANSKO 1:0 (0:0)

„Má středně těžký otřes mozku. Měl zapadlý jazyk, nemohli jsme mu otevřít pusu. Byl v bezvědomí, dvě minuty o sobě nevěděl. A má nějakou tržnou ránu na hlavě. Zprávy z nemocnice jsou takové, že by to nemělo být až tak špatné. Nicméně to byl nepěkný okamžik," přiznal kouč Viktorie Otrokovice Marek Sedlák.

Zdroj: Youtube

Byl to právě on společně s kapitánem Blanska Lukášem Koláčkem, který dával Elšíkovi první pomoc. „I oni se zachovali férově a ptali se po zápase, jak to s ním vypadá. Snad vše bude všechno v pořádku," věří otrokovický stratég.

„Určitě není nic pěkného, když vidíš spoluhráče ležet v bezvědomí. Pro oba týmy to bylo ale memento, že sport je důležitý, ale jsou i věci, které jsou ještě nad ním. A někdy na to na hřišti zapomínáme," podotkl Sedlák.

Jeho tým přesto našel cestu ke třem bodům, když v 79. minutě Mlýnek uklidil do sítě přízemní centr Šuranského.

„Je to úleva i kvůli tomu co se stalo. Vzhledem ke klimatickým podmínkám bylo jasné, že to o fotbale nebude. Byl to boj. Říkal jsem klukům, že z nějaké standardky je potřeba do sítě dotlačit balon," povídal Sedlák, pro jehož svěřence Jaroslava Foltýna už minulý týden ve Velkém Meziříčí musela také přijet záchranka.

Jaká opatření v týmu kouč Marek Sedlák v týdnu po výprasku ve Velkém Meziříčí 0:7 udělal? Uděloval i finanční postihy? Jak reagovalo vedení? Rozhovor s trenérem Viktorie Markem Sedlákem čtěte v úterním vydání Deníku v rámci tradičních Fotbalových ozvěn.

Branky: 79. Mlýnek. Rozhodčí: Hájek – Černý, Ogrodník. Diváci: 160.

Viktoria Otrokovice: Balážik – Vavruša, Kwaku, Šuranský, Jasenský, Elšík (41. Němec (81. Ponížil), Hradil, Zach, Dekleva, Višněvský, Mlýnek.

Blansko: Floder – Koláček, Müller, Duda, Šplíchal, Kratochvíl (63. Kolařík), Trtílek, Pospíšil (76. Chloupek), Kučera, Gromský, Kutal (62. Koudelka).