NAPAJEDLA – VEL. MEZIŘÍČÍ 1:1 (1:1)

V sobotu se totiž na hřišti Fatry představila úderná trojka Velkého Meziříčí Pavel Görner – Pavel Simr – Jan Šimáček, která dohromady odehrála v první a druhé nejvyšší soutěži celkem 415 zápasů.

„Bylo vidět, že spoléhají pouze na ně. Kdyby Görner se Simrem vpředu nebyli, neumím si představit, jakým způsobem by hráli,“ vystihl hlavní kouč Napajedel přínos bývalých „ligistů“ pro hru soupeře. Právě po jejich spolupráci se hosté v 11. minutě ujali vedení trefou Simra.

„Nepohlídali jsme si je. Ani v dalším průběhu se nám je nedařilo pokrývat a vytvářeli si šance,“ uznal Onda.

„Navíc Šimáček vzadu likvidoval téměř všechny naše možnosti svou výškou a předvídavostí,“ všiml si trenér.

Jenže přesto Fatra ojedinělou skulinu ve 27. minutě v defenzivě našla tradičně po standardní situaci. Centr Bejtkovského hlavičkoval Michal Huťka a těsně před brankářem „lízl“ balon do sítě jeho jmenovec Roman.

„O přestávce jsme si řekli, že oba jejich útočníky musíme bránit těsně, což se podařilo. Byli jsme poté i lepší. Vytvořili jsme si i šance, naopak soupeře jsme k ničemu nepustili,“ liboval si Onda.

Ten navíc do druhé půle nasadil i Radima Kleibera, jenž přišel do Napajedel teprve v pátek.

„Chvíli byl i v širším kádru áčka Slovácka. Nyní odehrál pár zápasů ve třetí lize, takže momentálně je to hráč, jenž paradoxně z našeho kádru hrál nejvyšší soutěž,“ srovnal 20letého záložníka se svým týmem a zkušenostmi nadupaným kádrem posledního soupeře.

Branky: 27. R. Huťka – 11. Simr. Rozhodčí: Běhal – Dubravský, Vedral.

Napajedla: Krajča – R. Hutka (66. Žáček), Vrága, Zavadil, Bejtkovský – Sklenář, Semela, M. Huťka – Večeřa (46. Kleiber), Kučera, Dufka (81. Vlček). Trenér: M. Onda.