Pravidelný rytmus bubnů a k tomu zpěv který se nesl sparťanským kotlem. K tomu červený dým a ohnivé představení.

Sparťanští fotbaloví fanoušci vzývali svého boha, aby po prvním poločase, kdy jejich tým na zlínském stadionu Letná prohrával s domácím týmem Fastavem Zlín 0:1 obrátil skóre utkání v jejich prospěch.

A povedlo se, ten proti Zlínu ve druhé půlce poslal dvakrát míč do branky domácích. Ti tak podlehli Spartě 1:2.

Tolik lidí jsem tady ještě neviděl

„Sudí nás zařezal, to přece není možné," rozčilovali se fandové domácího týmu Karel a Honza, po zápase. Přijeli se podívat na atraktivní duel z Otrokovic.

To dalším divákům sobotního odpoledního zápasu prohra domácího celku tolik nevadila.

„Hráli dobře, škoda, byly to rychlé góly, měli na to dnes Spartu porazit," mysleli si studenti Domink a Tereza ze Zlína.

„Sparta se mi líbí, je to dobrý tým, má kvalitní hráče, prostě se mi líbí. Je to můj tým, je to můj život, je to moje srdce," vyznal se zase sparťanský „srdcař" Jan Kalkus.

„Spartě fandit nebudu, to je blbost, prohodil na to jeden ze zlínských fanoušků ve frontě na pivo o přestávce mezi poločasy. Je to tady úžasné, myslím, že to skončí 1:1, ale ještě lepší by bylo, kdyby to skončilo 2:0," přál si ještě v tu dobu Radek Trčka ze Zlína.

„Jestli to bude remíza, bude to určitě zázrak," doplnil jej kamarád Martin Stašek s tím, že atmosféra na stadionu domácího celku je perfektní.

„Tolik lidí jsem tady ještě neviděl," zmínil věrný fotbalový fanoušek.

Sparťani z Moravy

To další fanoušci, kteří přijeli z Holešovska, dvě žlutomodré barvy nectí. Na čepici měli tři.

„Sparta je náš tým, jezdíme na její zápasy po Moravě a samozřejmě také na derby se Slávií," prozradili Jenda Filipík a Jiří Číhal.

I když v sobotu stadionu na Letné doslova praskal ve švech, pořadatelská služba si hlavu s tímto nelámala.

„Je to zápas jako každý jiný, tu svou práci si musíme udělat dobře a je jedno, kdo tady hraje, proto tady jsme," řekl rozhodně jeden pracovník pořadatelské služby, který ale nechtěl prozradit své jméno.

Policie: Bez větších problémů

I když by si mnozí mysleli, že se fanoušci domácího a hostujícího celku po zápase do sebe pustí, mýlil by se.

Policie, městská policie i pořadatelská služba již za dobu, kdy Zlín hraje nejvyšší ligu, má tyto vyhrocené situace a zápasy pod kontrolou.

„V ulicích bylo více než sto policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, kriminalisté a členové antikonfliktního týmu. Ty byly ve městě posíleny speciálními pořádkovými jednotkami z okolních krajských ředitelství policie a několik desítek strážníků Městské policie Zlín," vyjmenovala Lucie Javoříková.

Doplnila, že policejní hlídky monitorovaly příjezd fanoušků a jejich přesun na fotbalový stadion a také jejich odjezd.

„Mohu potvrdit, že po dobu dnešního utkání i po něm, nedošlo k žádným závažným vyhroceným incidentům ze strany jak zlínských tak sparťanských fanoušků," uvedla za zlínskou policii mluvčí Lucie Javoříková.